середа, 15 жовтня 2014 11:42

Роберт Дауні мол. став суддею, а Вуді Аллен розчарував – Кінопрем'єри 16 жовтня

Роберт Дауні мол. став суддею, а Вуді Аллен розчарував – Кінопрем'єри 16 жовтня

Разом з приходом осінніх холодів жаховички та трилери у кінотеатрах почали витісняти літні комедії. Пойняті меланхолією настрої виливаються у відчуття розбитих надій. Нова мелодрама Вуді Алена "Магія місячного сяйва" розчарує навіть найзавзятіших його шанувальників. Другий за рік байопик про Ів Сен-Лорана не компенсував шкоду, яку наніс образу легендарного модельєра попередній фільм. А "Суддя" зайвий раз довів, що Роберт Дауні молодший остаточно загруз у своїх коміксових образах, і грати земних драматичних персонажів йому вже важкувато.

Прогулянка серед могил

"Вони одержимі, просто навіжені тварюки", - характеризують антагоністів трилера.

У Нью-Йорку починається хвиля дивних і страшних вбивств. Чоловік одної з жертв наймає екс-поліцейського, щоб він відшукав вбивцю своєї дружини. Саме цей коп бачить те, на що зазвичай не звертає уваги поліція. Ці видимі лише йому одному сліди приводять його до вбивці. Після цього він розуміє, що людям у місті варто боятися зовсім іншого.

"Детективний трилер з атмосферними нотками нереального і таємничого. В основу фільму покладено однойменний бестселер Лоуренса Блоку", - oКino.ua

Святий Лоран. Страсті великого кутюр'є

"Щоразу, коли я заплющую очі, розкривши їх, я бачу навколо лише розпач і біль", - ділиться своїми роздумами Ів Сен Лоран.

Коли дім мод Ів Сен-Лорана досяг свого апогею – сам дизайнер пірнув у п'янку атмосферу перемоги та водночас відчаю. Він починає шукати натхнення на вуличках Маракеша, на полотнах Енді Уорхола та в книжках Марселя Пруста. Та чи допоможуть вони йому відшукати відповіді на всі питання, що так його непокоять. Творчі пошуки модельєра подаються у стрічці немов портрет усієї епохи 60-х.

"Ким був Ів Сен-Лоран? Тільки по-справжньому хороший режисер - такий як Бертран Бонелло - зміг знайти відповідь, яка, нехай і не сподобається багатьом. Він був загадкою – більше нам знати про нього не дано", - Сеанс.

Вбити гінця

"Національна безпека, крек та кокаїн в одному реченні. Тобі не здається це дивним?" - питає протагоніст стрічки.

Репортер розкриває широкому загалу секретну інформацію про те, що в організації заколоту в Нігерії брало участь ЦРУ. Крім того він розповідає у своїх репортажах про те, що американські спецслужби сприяли імпорту кокаїна в Каліфорнію. Наступного дня після цього журналіст стає об'єктом хвилі наклепів та чуток. Це ледь не доводить його до самогубства. В основу сюжету покладено біографію Гарі Уебба.

"По напрузі і саспенсу цей фільм нагадує "Всю президентську рать". Екранізація в даному випадку настільки ж краща за першоджерело", - Philadelphia Inquirer.

Суддя

"Мій батько – ще та падлюка, проте він не вбивця", - зрозумів для себе головний герой стрічки. Тепер йому доведеться довести це на суді.

Успішний адвокат, який ніколи не програвав, приїздить у рідне провінційне містечко на похорон своєї матері. Це стає приводом зустрітися з батьком, який не спілкувався з сином протягом багатьох років. Опинившись у рідному місті, він дізнається, що його батька звинувачують у вбивстві. Це змушує протагоніста виступити на його захист. Під час слідства головному героєві доведеться дізнатися багато таємниць із сімейного життя.

"Цей фільм не назвеш поганим. У його сценарії багато яскравих епізодів, атмосфера стрічки дуже живописна, а ролі в ній грають улюблені актори", - New York Magazine/Vulture.

Страхувальник

"Я – просто машина? В такому випадку – ти просто мавпа", – відповідає робот людині.

Одного дня у далекому майбутньому страховий агент компанії по виробництву роботів помічає, що нові версії людиноподібних машин суттєво відрізняються від попередніх версій. Власне розслідування переконує його в тому, що нові роботи створюються задля нищення, а не для допомоги людям, на що вони були запрограмовані спочатку.

"Візуально надихаюча проте тематично – вторинна стрічка "Страхувальник" ставить по різні боки барикад людей та роботів. У цього конфлікту передбачуваний кінець", - Los Angeles Times.

Магія місячного сяйва

"Я був впевнений, що вбога реальність – це все, що у нас є. Проте ви – доказ того, що нас оточують тайни та магія", - виголошує чоловік, який намагався викрити обман у таланті молодої провидиці.

Фільм переносить глядача на початок ХХ ст., коли увесь цивілізований світ вірив у містику та спіритуалізм. У довіру одній аристократичній родині увійшла молода дівчина, яка назвала себе досвідченим спіритуалістом. Аби викрити можливого шахрая на Лазурний берег, де перебуває родина аристократів, прибуває британський слідчий. Та під час розслідування він закохується у красуню-містика.

"Романтична комедія в ретро-антуражі з парою вдалих жартів, шикарним акторським ансамблем і атмосферою літньої відпустки. Чергова приємна дрібничка від живого классика Вуді Аллена", - The Hollywood Reporter.

2 спальні, 1 ванна

"Як же ж я чудово себе відчуваю цього ранку", - говорить головний герой стрічки, ще не здогадуючись, що до нього підповзає містичне чудовисько.

Молоде подружжя перебирається у новий будинок, де вони планують розпочати нове життя. Дуже скоро вони дізнаються, що скоро у них буде дитина. Та разом з приємною новиною у їх життя приходять і загадкові події. Чоловікові починають снитися жахіття, ознаки яких він згодом починає зустрічати й у реальному житті. А дружину не полишає у спокої привид у червоній сукні. Дуже скоро вони переконуються, що все це пов'язане з народженням їх дитини.

"Фільм абсолютно не страшний. Тут немає жодного різкого моменту. Взагалі важко відчути, що це хоррор", - kinopoisk.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Роберт Дауні мол. став суддею, а Вуді Аллен розчарував – Кінопрем'єри 16 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі