понеділок, 09 січня 2017 11:37

Райан Гослінг мріє грати джаз, а Емма Стоун – стати справжньою акторкою
7

5 січня в український прокат вийшов мюзикл Дем'єна Шазелла "Ла Ла Ленд". Після успіху "Одержимості" у 2013-му році американський режисер вирішив зняти ще один музичний фільм. Головні ролі виконали Райан Гослінг та Емма Стоун, які при підготовці до зйомок брали уроки бальних танців та чечітки. Прем'єра стрічки відбулась на Венеціанскому кінофестивалю, а сам фільм вже встиг зібрати більше 60 нагород.

Це історія про мрії. Головна героїня Мія хоче стати акторкою, але працює в невеличкій кав'ярні у Лос-Анджелесі. Себастіан віртуозно володіє фортепіано, та натомість вимушений підробляти грою в ресторанах. Декілька раптових зустрічей – й героїв об'єднує дещо більше, ніж просто бажання здійснити власні мрії.

– Я хотів подивитися, що станеться, якщо я перенесу мюзикли MGM в сучасний пейзаж з сучасними персонажами, що проходять через життя, де мрії не завжди збігаються зі старими фільмами, – розповів Дем'єн Шазелл.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Касові збори "Зоряних воєн" побили рекорд "Аватара" і "Титаніка"

Стрічка отримала високі рейтинги: на IMDb – 8,8 з 10 балів, а на сайті Rotten Tomatoes позитивні відгуки кінокритиків досягли 93%.

– "Ла Ла Ленд" не шедевр (хоча на якомусь рівні він хоче ним бути). Але це радісна прогулянка фільмом, сповненим почуттями, пристрастним, але й делікатно стриманим. Стрічка занурює у приємну меланхолію, але найбільше задоволення отримуєш, коли аудиторія опиняється у стані піднесення старих часів, що змушує подумати про такі речі: "Яке прекрасне почуття. Я щасливий знову", – пише у своїй рецензії журналіст видання Variety Оуен Глейберман.

При бюджеті в 30 мільйонів доларів стрічка зібрала у світі більше 85 мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «Райан Гослінг мріє грати джаз, а Емма Стоун – стати справжньою акторкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі