неділя, 08 січня 2017 13:15

У новому фільмі пращур Майкла Фасбендера виявляється асасином
8

5 січня в український прокат вийшла стрічка "Assassin's creed: кредо вбивці". Фільм знятий за мотивами популярної комп'ютерної гри Assassin's creed, яка у 2007 році була визнана кращою у своєму жанрі. Виконавцем головної ролі та продюсером адаптації став Майкл Фасбендер. Він захотів, щоб головную жіночу роль зіграла Маріон Котійяр, а у режисерському кріслі сидів Джастін Курзель, який у 2015-му зняв "Макбет".

У "Assassin's creed: кредо вбивці" події відбуваються у двох часах: в епоху тамплієрів та асасинів й у ХХІ столітті. Наука винайшла революційну технологію, яка може відтворити генетичний код людини. В'язень Каллум Лінч (Майкл Фассбендер) потрапляє до лабораторії, де він дізнаєтья, що його пращуром був Агілар – асасин, який жив в Іспанії у ХV столітті. Битва тамплієрів з асасинами переноситься й в наші часи.

– Це не те саме, що й "Star Wars", де перед вами є світла та темна сторони. З точки зору моралі – це дуже неоднозначно. Обидві організації, тамплієри та ассасини досить лицемірні. Немає чітко сформованих гарних чи поганих образів. Я думаю, що це більш провокаційне кіно для глядачів. Знаєте, "чи повинен я щось відчувати? чи повинен я повертатись до цього персонажа? – це завжди весело, – розповів Майкл Фасбендер американському виданню Empire Online.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ТОП-3 кіноновинок січня

Довкола стрічки розгорнулась дискусія щодо відповідності її фактів грі. Більшість критиків оцінили фільм як дуже слабку й неправдоподібну історію з погано прописаними персонажами. На Rottten Tomatoes позитивних відгуків лише 13%, коли рейтинг на IMDb досягає 6,5 балів з 10.

– Я не буду намагатися розібрати фетишистські рівні "сенсу", вплетені у гру Assassin's creed, але у фільмі сам матеріал є вторинним. Тамплієри, чуваче! Звучить зловісно-біблійно круто. Але це все шлях до створення "таємниці", якої насправді немає, – пише у своїй рецензії Оуен Глейберман для видання Variety.

Для глядача, який далекий від самої гри, стрічка видається вже не такою поганою. Динамічний сюжет, прекрасна операторська робота Адама Аркпоу ("Світло в океані", "Макбет", "Тренер") й цікава головна ідея варті перегляду.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі пращур Майкла Фасбендера виявляється асасином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі