четвер, 09 січня 2014 15:36

Понад дві тисячі людей співали колядки на львівському флешмобі
7

Фото: Фото надані прес-службою ЛМР

У Львові 8 січня увечері на сцені біля головної міської ялинки відбувся хоровий флешмоб "Львів колядує". Понад дві тисячі львівян та гостей міста вітали одне одного із Різдвом Христовим. Флеш-моб розпочався зі спільної колядки "Бог Предвічний народився".Про початок дійства сповістили міські сурмачі.

"Це було неймовірне дійство, площа перед пам'ятником Шевченка була заповнена вщент, люди стояли навіть на проспекті Свободи. Співали і 5-річні діти і люди пенсійного віку. Дуже багато було туристів, які потім підходили і записували назви колядок, аби їх вивчити та самим співати. Слова знали не всі, але допомагали, підтягували за мною на сцені. Львівська коляда єднає два береги Дніпра та не має жодного відтінку політичного спрямування", - каже ведуча Фестивалю вертепів співачка Софія Федина.

Протягом флеш-мобу виконали більше 10 різдвяних пісень та колядок в оригінальній обробці, а хор Національної духовної пісні "Вірли" разом із троїстими музиками виконали італійську колядку. Після флешмобу на сцені розпочалася етновечірка просто неба із народними забавами та різноманітними конкурсами.

Зараз ви читаєте новину «Понад дві тисячі людей співали колядки на львівському флешмобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі