четвер, 09 січня 2014 12:25

Львовом звіздарі пронесли півсотні Різдвяних зірок
5

Фото: Фото надані прес-службою ЛМР

8 січня Львовом пройшла традиційна Святкова хода звіздарів. Хода рухалась центральними вулицями міста, також звіздарі побували на Євромайдані та колядували біля головної ялинки міста. Понад 60 різдвяних зірок на Різдво виготовили 28 майстрів із різних куточків України - Луганська, Полтави та навіть Ватикану.

Різдвяна зірка символізує народження Ісуса, Вифлеємську зірку, за якою йшли три Царі до місця народження Христа. Зірки майстри змайстрували з різних матеріалів, їхній розмір - від пів метра до кількох метрів заввишки, у зірці є від від 8 до 18 гострих кутів- променів. Восьмикутну жовто-блакитну звізду з написом "Слава Україні! Героям слава!" виготовив львівський звіздар Богдан Новак. Таку саму він подарував мітингувальникам на Євромайдані в столиці.

"Наша святкова хода відбувається вже 8 рік поспіль, у цьому році до звіздарів зі Львова та області долучились звіздарі з Полтавщини та Луганщини. Загалом в ході взяли участь близько 300 учасників, які урочисто пронесли понад 65 Різдвяних звізд. Також цього року наші майстри виготовили дві різдвяні зірки з євросимволікою, одну з них ми відправили до Києва на Євромайдан, де теж пройшла святкова хода", - каже завідувач етно-культурологічного відділу Музею народної архітектури і побуту "Шевченківський гай" Надія Дзвоник.

У Львові майже до кінця місяця відбуваються святкові різдвяні заходи. З 7 до 26 січня в храмі Пресвятої Євхаристії, що на пл. Музейній, 3, триває щорічний фестиваль "Велика коляда". Участь у фестивалі бере до 60 хорів та колективів зі Львова, області, Західної України.

Зараз ви читаєте новину «Львовом звіздарі пронесли півсотні Різдвяних зірок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі