четвер, 09 січня 2014 14:54

Вийде друком харківська "Месопотамія" Сергія Жадана

 

Наприкінці січня у книгарнях з'явиться нова книга українського автора. "Месопотамія" Сергія Жадана вийде друком у видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля".

"Месопотамія" - це дев'ять прозових історій і тридцять віршів-уточнень. Книга складається з двох частин, але усі тексти між собою пов'язані. Усі тексти цієї книги - про одне середовище, герої переходять з історії в історію, а потім - у вірші. Філософські відступи, фантастичні образи, вишукані метафори й специфічний гумор - тут є все, що так приваблює у творах Сергія Жадана. Історії Вавилона, переказані для тих, хто цікавиться питаннями любові і смерті. Життя міста, що лежить поміж рік, біографії персонажів, які б'ються за своє право бути почутими й збагнутими, хроніка вуличних сутичок і щоденних пристрастей. Освідчення і зради, втечі і повернення, ніжність і жорстокість.

"Що таке Месопотамія - це кожен розуміє по-своєму. Наприклад, вона може бути осілим між двома замуленими річками пагорбом Харкова. Або будь-яким іншим межиріччям. Із притаманним йому межимов'ям, межикультур'ям, межидержав'ям та рештою трагікомічних випробувань, що підстерігають нас межи народженням і смертю. Нам залишається повторювати все ті ж месопотамські подвиги і гріхи. Жадану залишається складати про них вірші і прозу. Бо хто ще між Доном і Сяном уміє так щемко писати про те, що стається з усіма скрізь і завжди?" - каже про книгу публіцист та літературний критик Олександр Бойченко.

Зараз ви читаєте новину «Вийде друком харківська "Месопотамія" Сергія Жадана ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі