четвер, 02 лютого 2017 09:00

Польський драматург створив пародію на драму Антона Чехова

Польський драматург створив пародію на драму Антона Чехова
Комедія "Четверта сестра"

2 лютого 2007 року відбулася прем'єра вистави "Четверта сестра" у Молодому театрі в Києві.

Чорну комедію створив драматург Януш Гловацький. На театральному фестивалі в хорватському місті Дубровнику її визнали кращою комедією року. Комедію з польської переклав письменник Олександр Ірванець.

"Четверта сестра" є одночасно пародією на чеховських "Трьох сестер", і гострим гротеском на життя пострадянської Росії. У творі Гловацького сестри живуть вже не в провінції, а в Москві, проте прагнуть аж до далекого Нью-Йорка. Вони мають доброго тата генерала, у них є наймолодший прийомний брат, який раптом виявляється четвертою сестрою.

"Моя комедія про депресію. У Будапешті після вистави до мене підійшов глядач. Сказав, що його однокласник виїхав на острів Сицилія і став мафіозі. Але перевтомився і застрелив не того, кого треба", - каже на прем'єрі драматург.

Януш Гловацький — американець польського походження. Відомий польський драматург та сценарист. Народився у 1938 році, зараз мешкає у США, куди був змушений емігрувати у 1981 році після введення військового стану в Польщі. Лауреат численних літературних премій. Автор збірок "Вир абсурду", "Новий танець ля-ба-да", "Полювання на мух та інші оповідання" та багатьох інших.
Зараз ви читаєте новину «Польський драматург створив пародію на драму Антона Чехова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі