пʼятниця, 21 жовтня 2016 12:08

Покажуть трьох коханих жінок Івана Франка

Покажуть трьох коханих жінок Івана Франка

Відкриття виставки "Украдене щастя Івана Франка" відбудеться сьогодні о 17:00 у київському Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України. Присвячена до 160-річчя від дня народження письменника.

На виставці покажуть три образи головних героїнь життя Франка — Предслави, Анни та Регіни. Вони об'єднані віршем Івана Франка "Тричі мені являлася любов". В ньому автор звертається до трьох різних жінок.

Експонати виставки — ескізи, афіші, програми та фотографії. Творчість Івана Франка представлять драматичними творами, які втілили на сценах театрів України - "Сон князя Святослава", "Украдене щастя" та "Перехресні стежки".

Покажуть унікальні експонати - афіші 1893-го, до першої постановки п'єси "Украдене щастя" у Львівському театрі "Руська бесіда", афіші й програми перших вистав у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідниця розповість, який Франко потрібен нам сьогодні

Фотоматеріали до вистави за п'єсою "Украдене щастя" (1933-го, режисер — Ігор Земгано, художник - Борис Косарев) у Харківському театрі революції. Там виставу вперше зіграли за першоназвою Івана Франка - "Жандарм".

Ще один особливий експонат - макет Святослава Коштелянчука до вистави "Украдене щастя" у постановці Сергія Данченка (1979-го) у Національному академічному драматичному театрі ім. Франка.

Також на виставці можна переглянути на відео фільм-виставу "Украдене щастя" 1952-го режисера Гната Юри.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть трьох коханих жінок Івана Франка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі