понеділок, 29 серпня 2016 14:40

Дослідниця розповість, який Франко потрібен нам сьогодні

Дослідниця розповість, який Франко потрібен нам сьогодні

31 серпня о 18.30 у книгарні "Є" (вул. Лисенка, 3) відбудеться лекція Тамари Гундорової "Який Франко потрібен нам сьогодні?".

До 160-річчя від дня народження Івана Франка відбудеться лекція професорки Тамари Гундорової "Який Франко потрібен нам сьогодні?". Повідомляє Platforma.

"Ми постійно використовуємо літературних класиків і пристосовуємо їх до наших ідей і потреб. Ми спрощуємо або ускладнюємо їх, творимо міфи і заповнюємо ними порожнечі нашого буття. У 1990-ті ми потребували патріотичного Каменяра, у часи постмодернізму на межі нового тисячоліття нам потрібен був Франко-артист і естет, на Майдані ми створили героїчного Франка. Який Франко потрібен нам сьогодні?" - говорить дослідниця.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як Михайлівський Золотоверхий монастир виглядав до революції — листівки

Як повідомлялося раніше, музей книги і друкарства України запрошує на виставку "Пантеон. Війни за незалежність". Експозиція присвячена 25-й річниці з Дня відновлення незалежності України. Відкриття відбудеться 29 серпня о 16:00 за адресою вул. Лаврська, 9.

Зараз ви читаєте новину «Дослідниця розповість, який Франко потрібен нам сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути