четвер, 24 листопада 2011 18:55

Під вікнами Ліни Костенко підлітки курять траву

Під вікнами Ліни Костенко підлітки курять траву

У будинку по вулиці Олеся Гончара, 52 у Києві 30 років тому мешкали самі письменники. Тепер багато квартир або продали, або передали в спадок дітям, однак більшість письменників мешкають тут і досі.

На 5 поверсі живе поетеса Ліна Костенко, на 11 — поетеса Світлана Йовенко, на 9 — письменники Петро Осадчук і Анатолій Качан.

13-поверховий письменницький будинок збудували на початку 80-х років минулого століття на кошти літфонду у формі розгорнутої книги.

Поетеса Світлана Йовенко нарікає на те, що будинок давно занедбаний: не працюють ліфти, обсипається штукатурка, облітає цегла.

"Найгірше — що щороку тут перевіряють якісь труби і під вікнами Ліни Василівни риють яму. Вона про цю яму написала навіть у своєму романі "Записки українського самашедшого". Перед іншими будинками дитячі майданчики, а в нас — прохідний двір. Сама не раз із вікна бачила, як негідники школярам із сусідньої школи наркотики курити за гроші давали", - ділиться поетеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліні Костенко запропонують поновити членство у Спілці письменників

На першому поверсі контори орендують приміщення під офіси.

"З вікон на газони недопалків штук по 70 в день летять, - скаржиться Світлана Йовенко. - Одного дня зібрала 69 у целофановий кульочок і повісила в ліфті, підписала: "У рік свині не будьмо свиньми". Думаєте, подіяло?".

Ліфт у будинку часто застрягає. Письменник 71-річний Анатолій Качан розповідає, що гості бояться ним їздити.

"Один друг, як приходить в гості, то пробує підлогу ліфта спочатку ногою. Не провалився — потім заходить. Багато крутих тепер позаселялися. Вже бували такі випадки, що ідеш в ліфті — заходить якийсь бізнесмен з охоронцем. Цей охоронець мені каже: "Не делайте резких движений". Відповідаю: "Та я з самого заселення цього будинку, сам вас боюся", - згадує письменник.

Зараз ви читаєте новину «Під вікнами Ліни Костенко підлітки курять траву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі