понеділок, 21 листопада 2011 19:45

Чоловік Ліни Костенко їздив на старому "Запорожці"

Чоловік Ліни Костенко їздив на старому "Запорожці"

Чоловік Ліни Костенко - директор кіностудії ім. Довженка Василь Цвіркунов - був затятим автолюбителем весь час їздив на "Запорожці". Про це розповів письменник Павло Щегельський, який живе з Ліною Костенко на одному поверсі.

"Василь Цвіркунов в батьки мені годився, але серед молодших автолюбителів почувався на рівних. Мав власний гараж і багато інструментів, ділився усім: "Хлопці, візьміть". У мене зараз є зарядний пристрій для акумуляторів від нього — іржавий, дебелий, таке враження, що його Цвіркунов з фронту привіз. І найцікавіше, що воно працює. Дзвонить мені якось Ліна Василівна: "Ой, що робити? Василь Васильович обламався". Мала на увазі машину. Біля Політехнічого інституту заглох його "Запорожець". Приїхали ми туди на своєму Форді, зачепили машину на буксир. Ліна Василівна сідає до чоловіка в машину. "Так небезпечно, - кажу. - Ще розіб'єтесь". - "Якщо розіб'ємось, то разом", - згадав письменник.

Також Щегельський розповів, як син Костенко, підсадив його на комп'ютери.

"Їхній син Василько мене підсадив на комп'ютери. Він програміст. Тепер живе в Америці. Комп'ютерів давала дуже багато діаспора для Спілки. Керівники наші їх або на дачу до себе затягували, або здавали в оренду. Зараз всі на комп'ютерах друкують, мало хто пише твори від руки", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Ліни Костенко їздив на старому "Запорожці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути