вівторок, 23 липня 2013 10:19

Перевдягання російського художника у Тимошенко номінували на премію Кандинського

 

Організатори премії Кандинського оголосили список номінантів 2013 року. У номінації "Проект року" представлено 20 претендентів.

На нагороду в галузі сучасного мистецтва, зокрема, номінований проект "Без назви. Пам'ятай про газ" Владислава Мамишева-Монро, який загинув у березні цього року на Балі. В рамках проекту, присвяченого колишньому прем'єру України Юлії Тимошенко, Монро постав в образі різних політичних діячів, зокрема самої Тимошенко, Володимира Путіна і Дмитра Медведєва.

Крім Мамишева-Монро на премію претендують група Recycle (проект Letter F), Айдан Салахова (проект Fascinans & Tremendum), Володимир Архипов (проект "Саморобна Росія"), Олександр Дашевський (проект "Часткові втрати"), Ганна Жолудь (проект "Вправа "), Дмитро Каваргі (проект" Каваргі. Кінець світу. 21.12") та інші.

У загальній складності організатори премії розглянули 372 заявки. Відібрані проекти будуть представлені на виставці номінантів премії Кандинського, яка відкриється 12 вересня у приміщенні кінотеатру "Ударник". Вона триватиме до жовтня. Експозиціонером виставки цього року є Антоніо Джезуа, куратор, критик, експерт в галузі мистецтва нових технологій. Архітектором виставкового простору виступить Костянтин Ларін.

Премія Кандинського, заснована в 2007 році, - незалежна російська премія в галузі сучасного мистецтва. Вона вважається однією з найбільш впливових в Росії в цій сфері. У 2012 році премію в номінації "Проект року" розділили два переможці - AES + F і Григорій Брускін. Лауреат премії в основній номінації отримує 40 тисяч євро. У різні роки премії удостоювалися Анатолій Осмоловський, Владислав Мамишев-Монро, Вадим Захаров, Олександр Бродський, Юрій Альберт та інші.

Зараз ви читаєте новину «Перевдягання російського художника у Тимошенко номінували на премію Кандинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі