Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2013 20:14

Павло Вольвач написав роман за рік

Павло Вольвач написав роман за рік
Петро Вольвач Фото: zakarpattya.net.ua

Рукопис свого другого роману завершив 31-го березня письменник Павло Вольвач.

"Коли буде новий роман - основне питання, яке мені постійно ставили протягом років восьми, після того, як вийшов перший роман "Кляса". Я казав, що він уже є - у мене в пучках. Тільки треба написати. Отак цілих вісім років все збирався сісти за написання", - розповів письменник Павло Вольвач.

Назву новому роману ще не дав.

"Твір побудований на реальних подіях нашої доби. Він про час, про радіо "Свобода", на якому я довгий час працював. Це роман про Київ, його вулиці і середовище, про Помаранчеву революцію. Багато відомих людей себе там упізнають. Але їхні імена змінив. Усі співпадіння з ситуаціями та іменами абсолютно випадкові - плід авторської фантазії. У класичному розумінні сюжету нема. Але він є і пронизує роман від початку до кінця. Тут навіть не називаю ім'я головного героя - це чоловік своєї доби", - зазначив Вольвич.

Письменник працював над книжкою трохи більше року.

"До певної міри вона стала даниною Києву. Практично все відбувається тут. Раніше я не відчував міста як киянин. Як був запорожцем, що живе у Києві, так ним і лишаюся. Але з часом столиця мені відкривається все більше - не просто вулиці, де йдуть звичайні міщухи на базар купувати ковбасу і огірки. Бачу інший Київ - "Місто на Горах", більше ніж точка на карті. Деякі події роману також відбуваються у Західній Європі, зокрема в Празі. Так само персонажі - вони не лише з Прорізної чи Хрещатика, але є боснійці і італійці", - сказав він.

У романі присутня сербська лайка. Аби проконсультуватися з її приводу, Павло Вольвач надіслав текст сербському перекладачеві. Тепер той збирається перекласти роман своєю мовою. Твором зацікавилися кілька українських видавництв. Письменник пообіцяв презентувати книжку вже цього року.

Зараз ви читаєте новину «Павло Вольвач написав роман за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі