вівторок, 03 липня 2012 14:24

Обидвох синів переможниці "Коронації слова" звуть Павлами

Обидвох синів переможниці "Коронації слова" звуть Павлами
Ольга Слоньовська отримує нагороду "Коронація слова". Фото: bukvoid.com.ua

Переможниця цьогорічної "Коронації слова" Ольга Слоньовська грошову премію за конкурс витратила на подарунки дітям і обстеження серця. Її книжка "Дівчина на кулі" перемогла у номінації "роман". Винагорода становила 20 тисяч гривень.

"Дірочок більше ніж, копійочок. Анекдот є такий. Питають росіянина: "Якби виграв мільйон, куди б потратив?" - "Віддав би борги". - "А решта?" - "Решта почекають". Ще 10 разів пішло би стільки. Окуляри купити треба було хороші, обстеження з серцем пройти, дітям. Маю двох синів - обидва Павлики — зведені діти, один чоловіків, один мій. Чоловіків в Києві живе, а мій - в Івано-Франківську", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люко Дашвар видала останню книгу з трилогії "Биті Є"

Письменниця також живе в Івано-Франківську. Пише лірику, є автором підручників з літератури. Професор, працює у Прикарпатському університету імені Стефаника.

"Чоловіків син зі мною був на врученні. Мені ж ніхто не казав напередодні, що у мене якісь шанси є, а церемонія розтягнута, музика голосна, голова вже, як у ведмедя. Кілька разів просила сина піти. "Ні, мамо, добудемо до кінця". У Івано-Франкіського донька є, рік їй. Перше, до чого рученята потягнула — золоті прикраси. То дуже їй сподобалася брошка у формі корони з діамантами, яку на конкурсі вручили. Розумна вже — "Дай". Ага, кажу, - зароби. Напишеш книжку, отримаєш. Прикраса і мені дуже подобається. Маю ордени, медалі, але не влаштовує їх дизайн. Вони гарні, коли їх на подушечках несуть, коли людину вже ховають. Цей значок буду носити. День народження тому, що в Києві. І другому ж одразу треба дати. Коли маленькі були, ревнували дуже мене. То обом одразу треба. Внучці на рік купила золотий гарнітур. Сережки і медальйончик на ланцюжку у вигляді метеликів", - розповіла Слоньовська.

Зараз ви читаєте новину «Обидвох синів переможниці "Коронації слова" звуть Павлами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі