понеділок, 11 червня 2012 12:19

"Письменник може заробляти не виходячи з квартири"

"Письменник може заробляти не виходячи з квартири"
В Україні бракує авторів, вважає Сергій Руденко. Фото: bukvoid.com.ua

Завдяки Інтернету письменники можуть знаходити читача і отримувати гонорари за книгу не виходячи з квартири. Про це зазначив публіцист Сергій Руденко.

"Література зараз дуже стрімко переходить в Інтернет. Шлях від письменника до читача скорочується. Письменник може отримати і аудиторію, і гроші не виходячи з квартири. Достатньо викласти свій текст і якщо він вартісний — його почитають. Щоб стати зіркою, цілком достатньо соцмереж. Зараз працюю над книжкою "Янукопедія" — енциклопедія про Януковича. Виклав її на безкоштовному ресурсі в мережі. За декілька тижнів її переглянули 20 тисяч людей. Завів скриньку: хочете — відзначте якоюсь сумою, не хочете - не треба. Не повірите - гроші приходять. Але у багатьох і досі є це: видати книжку, потрогати її, от тоді - я письменник", - зауважив публіцист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасні політики схожі на самодурів-поміщиків XIX століття - письменник

Також він розповів, що останні роки стрімко розвинулася дитяча література.

"На цю продукцію є попит, бо в порівнянні з іграшками — книжка недорогий подарунок. Є дати, під які можна продавати більше — День Святого Миколая, Різдво тощо. Є і пропозиція - всі серйозні письменники зараз написали дитячі книжки. Не вистачає детективів і фантастики. Якісна і дуже несподівана книжка - "Хронос" Тараса Антиповича. Не про реалії українського села, не про національно-визвольні змагання, а хороше фентезі. Він один із кращих сучасний авторів. Конкурс "Коронація слова" підтверджує, що у нас бракує авторів. Одні й ті самі отримують премії. Якби розвивався літературний ринок — з'являлися б нові імена. Якщо раптом станеться чудо і в Україні відкриється ринок — видавці не знатимуть що робити, рватимуть на частини Кокотюху й Роздобудько. Автори ж писатимуть тільки тоді, коли їм за це платитимуть. Щоб це запрацювало, треба почати із створення загальнонаціональної мережі книгарень – мінімум 100 магазинів", - додав Руденко.

Зараз ви читаєте новину «"Письменник може заробляти не виходячи з квартири"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі