вівторок, 23 квітня 2013 12:32

Німецький художник показував черкаським бабусям комікси і досліджував трипільський посуд

Німецький художник показував черкаським бабусям комікси і досліджував трипільський посуд
Фото: vk.com

Німецький художник Артур Клозе кілька днів прожив у хаті в селі Леґедзине на Черкащині. Він досліджував орнамент посуду з місцевого музею трипільської культури та показував учням місцевої школи майстер-клас із малювання коміксів.

"На Заході комікси давно стали впливовою частиною культури і навіть освіти – вивчення іноземних мов шкільної програми там не уявляється без їхнього використання. В Україні такого ще нема, – каже Артур. - Я шукаю у вашій державі нові контакти для створення спільних проектів. Кошти надав мюнхенський інститут культури імені Гете. Живу у хаті, господарем якої є львівський художник Юрко Рафалюк."

Крім майстер-класу з учнями та вчителями Легедзинської школи, Клозе провів одне незвичне для себе заняття з сільськими бабусями, сусідками по кутку: показував їм найкращі комікси, а вони частували німця варениками. Створені легедзинськими школярами комікси він забрав з собою, кращі з них виставлятимуться у музеї міста Кассель. Артур обіцяв повернутися з книжкою, де будуть сцени з життя українського села і нафантазовані з давно забутого трипільського Світу.

У Леґедзиному купили будинки й давно проживають режисери Наомі Умань із США, Істан Розумний з Канади, Ганна Яровенко, художники Юрко Рафалюк та Борис Денисевич, археологи Олексій Корвін-Піонтровський, Борис Магомедов та Володимир Круц. Місцева аматорська кіностудія "Мальва" зняла біля десятка художніх та документальних фільмів. Робота над найвідомішим із них – "Казкою про Чорного Козака" завершиться влітку.

Зараз ви читаєте новину «Німецький художник показував черкаським бабусям комікси і досліджував трипільський посуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі