вівторок, 04 жовтня 2016 19:00

Науковці видали коментарі до Біблії

Науковці видали коментарі до Біблії

Колегія українських теологів і богословів презентували книгу "Слов'янський біблійний коментар: сучасна євангельська перспектива".

Це унікальне видання, аналогів якому не було більше як 100 років, вважає головний редактор Коментарів Сергій Санніков.

"У 1903-1913 роках вийшла "Розумна Біблія" Олександра Лопухіна, після чого з'являлися тільки переклади з інших мов або коментарі на окремі книги Святого Письма", - прокоментував він.

За словами Саннікова, переклади не можуть задовольнити вітчизняного читача, оскільки ми сприймаємо біблійний текст через призму своєї культури, розуміння, поглядів. Санніков зазначив, що коментарі, зібрані в книзі, написані у різних традиціях тлумачення Біблії.

"Головний підхід до біблійного тексту полягав в тому, щоб показати різноманітність поглядів. Ми не обходимо гострих кутів, не намагаємося зробити вигляд, що не існує різних інтерпретацій біблійного тексту. Ми хочемо показати ці інтерпретації, поклавши їх поруч", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Математики з'ясували, коли була написана Біблія

Над Коментарями працювала група з 94 авторів.

"Вражає, що всі 94 учасника в одній стилістиці написали ці коментарі, намагаючись донести своє розуміння Біблії", - вважає Андрій Юраш, директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України.

"Слов'янський біблійний коментар: сучасна євангельська перспектива" - перший однотомний коментар канонічних книг Святого Письма. Обсяг видання 1840 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Науковці видали коментарі до Біблії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі