Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2012 19:59

Написана перша в Україні метал-опера

Театральна трупа "Інший світ" завершила роботу над першою в України метал-оперою.

Твір "Bona Sforza d'Aragona" представляють як "оперу нового покоління". Сюжет п'єси заснований на історичних подіях. Тексти арій і музику написав молодий київський композитор Дмитро Литвинко.

"Наше знайомство відбулося в 2009 році. У нього тоді був свій метал-колектив. Стиль, в якому він писав музику для групи, нам здався дуже цікавим для створення нашої оперної п'єси. Так зав'язалася наша з ним тісна дружба й співпраця" , - сказала в коментарі Gazeta.ua Маріус Дамер, продюсер проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На класичному Євробаченні від України виступить обдарований львів'янин

Протягом року продюсерський склад "Іншого Світу" вишукував талановитих виконавців у всіх куточках України. Крім співаків і музикантів до складу трупи увійшли танцюристи з колективу "Джа Сурья".

Прем'єра трьох арій з опери відбулася в січні на фестивалі "Mozart's Birthday-2012".

Зараз готуються зйомки кліпу до арії "Epilogue. Above Immortality ". Це заключна композиція опери "Bona Sforza d'Aragona". Трупа вважає, що вона добре підкреслює суть всієї п'єси, тому саме вона буде екранізована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лауреата Шевченківської премії у музичній номінації порівняли із червоною ікрою

За роботу над відео взявся український кінорежисер Сергій Лисенко. П'ятихвилинне відео сподіваються представити в кінці травня.

Маріус Дамер поділилася планами на майбутнє: "На даний момент у нас вже готова вся п'єса, ми потихеньку публікуємо у світ деякі наші роботи. Зараз у нас є деякі пропозиції від зарубіжних промоутерів і продюсерів зробити світовий тур в наступному році. Я думаю, що в Україна буде закінчення турне, але, звісно, для батьківщини ми зробимо найяскравіше і найемоційніше шоу ".

Партію головної героїні, Бони, виконає екс-вокалістка групи Despectus - Oxana Element. Бона Сфорца д'Арагона - королева польська, велика княгиня литовська. Вона відрізнялася підступністю і крутим норовом.

Зараз ви читаєте новину «Написана перша в Україні метал-опера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі