Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2012 09:45
Наталя Власенко
Наталя Власенко
Наталя Власенко

Костюм для опери

Костюм для опери
Фото з сайту wikipaintings.org

Єдиний раз Остапа в костюмі бачила на його весіллі. І то - на фотографіях. На урочисте вручення диплому в університет він прийшов у шортах і шльопанцях.

- Уперше за три роки наших зустрічей витягнула Остапа до опери, - каже його дружина. Обоє при параді: вона з елегантною зачіскою, він - у краватці. - Йдемо на "Травіату" Верді. Вибач, поспішаємо. Боїмося третій дзвінок проґавити. Ще не впустять, а квитки в партері дорогі.

П'ять років тому я пішла до Київської опери вперше, репортаж писати. Ніяково підставляла диктофон чиновнику з Мінкультури. Намагалася сумкою прикрити дірки на джинсах. У голові було одне - аби не помітив, що я в кедах. Він наче прочитав думки:

- Погляньте на ту пані в леопардовій сукні з голим пупцем. Як на мене, ваша футболка з Міккі-Маусом доречніша, - втішив з усмішкою.

Погляньте на пані в леопардовій сукні з голим пупцем

Відтоді ходити по театрах у дірявих кедах мені нестрашно.

- Як Верді, не спізнились? - через тиждень запитую друзів.

- Та куди, мали ще час занудитися, - каже Остапова дружина. - Третій дзвінок затримали, бо якась важлива шишка спізнювалася. Ми так готувалися до променаду, а публіка виявилася зовсім смішною. Поруч із нами сидів чоловік у майже спортивному костюмі з ланцюгами та перснями-печатками. А його супутниця - в бальній сукні, що у крісло не поміщалася. Я ж свого Остапа змусила перед походом роман Дюма "Дама з камеліями" прочитати. Аби розумів, про що у "Травіаті" співають. Усе ж таки італійською. А виявляється, там електронне табло з українськими субтитрами.

- А ми чому по театрах не ходили раніше, - каже Остап, задоволений Верді, як поштар із Простоквашино новим велосипедом. - Бо в мене костюму пристойного не було.

Зараз ви читаєте новину «Костюм для опери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути