понеділок, 13 лютого 2012 18:11

Лауреата Шевченківської премії у музичній номінації порівняли із червоною ікрою

Лауреата Шевченківської премії у музичній номінації порівняли із червоною ікрою

Цьогорічний лауреат Шевченківської премії у номінації "Музичне мистецтво" Віктор Степурко є одним із кращих українських композиторів сучасності. Про це зазначив керівник хорової капели Києво-Могилянської академії "Почайна" Олександр Жигун.

"Класична музика, як і червона ікра, не всім подобається. Але про Степурка ніхто не скаже: "Погано". Це рішення робить честь комітету премії. Пише музику у прекрасному, оригінальному напрямку. Поєднує українські мелодизми, православні мотиви із сучасним, модерним звучанням. Показував його твори італійським композиторам. Були шоковані, що у нас таке є. Уже 10 років виконуємо його твори з капелою. Співаємо Моцарта, Гайна, Ревуцького і поруч Степурка. Його вважають більш хоровим композитором, але ми довели, що є також гарним симфоністом. Це оцінять з часом. Те, що його музику виконуватимуть через 20, 50 років — безперечно. Потрапляє в десяток кращих українських композиторів сучасності", - зауважив Жигун.

Степурко - керівник хорового ансамблю "Свят-коло" Макарівського районного Будинку культури на Київщині, доцент Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.

"Складнощів у виконанні його музики немає. Студенти люблять його співати. Його твори у репертуарі майже кожного українського хору. Степурко дуже скромний, витриманий, віруюча людина. Справжній український інтелігент. Коли жив у селі, жартували про нього: "Подоїть корову і сідає музику писати. Але це не так". Слухати його може кожен, хто взагалі може слухати музику", - зазначив диригент "Почайни".

 

Зараз ви читаєте новину «Лауреата Шевченківської премії у музичній номінації порівняли із червоною ікрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі