пʼятниця, 29 листопада 2013 12:15

Наймасштабнішу українську бієнале сучасного мистецтва підготують відомі австрійські куратори

Автор: Фото: artarsenal.in.ua
 
Головним майданчиком Бієнале наступного року традиційно стане Мистецький Арсенал. Кураторами цієї події обрали австрійців - Георга Шьолльхаммера та Гедвігу Саксенхюбер. ARSENALE 2014 пройде у вересні-листопаді наступного року.

Георг Шьолльхаммер та Гедвіг Саксенхюбер впливові міжнародні спеціалісти у галузі сучасного мистецтва. Крім великого досвіду роботи в арт-критиці та курування мистецьких проектів вони чудово обізнані із актуальною мистецькою ситуацією Східної Європи й арт-процесом в Україні.

"Вперше я приїхала в Україну у 2006 році, коли готувала виставку про українське мистецтво після Помаранчевої революції. І ось тепер тут знову вирують суспільні події. Це символічно і просто дуже цікаво для мистецького вивчення і дослідження", - поділилася на прес-конференції в Мистецькому Арсеналі Гедвіга Саксенхюбер.

Автор: Фото: artarsenal.in.ua
 
Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва ARSENALE – наймасштабніша міжнародна подія у галузі сучасного мистецтва в Україні. Вона була започаткована у 2012 році і проходить щодва роки. Бієнале стала поворотним моментом для культурного життя України: експозиція об'єднала у просторі Мистецького Арсеналу роботи 100 провідних митців із 30-ти країн із творами українських художників. ARSENALE 2012 відвідали понад 135 тисяч гостей. Куратором ARSENALE 2012 був британський мистецтвознавець Девід Елліотт.

Зараз ви читаєте новину «Наймасштабнішу українську бієнале сучасного мистецтва підготують відомі австрійські куратори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі