вівторок, 26 листопада 2013 15:15

Зимовий пейзаж українського художника купили за 60 тисяч доларів

Українські художники встановили нові рекорди продажів на аукціоні. Вчора, 25 листопада, в Лондоні з успіхом пройшов перший в історії аукціон Східно-європейського сучасного мистецтва Sotheby's - Contemporary East. На торгах були представлені 90 лотів - мистецтво художників Росії, України, а також Угорщини, Чехії, Польщі та інших східно-європейських країн. Загальна виручка аукціону склала $ 3,9 млн.

Українські художники встановили нові рекорди продажів на торгах дому Sotheby's. Українським топ-лотом стала безіменна робота Анатолія Криволапа - зимовий пейзаж був проданий за $ 60 750 і перевищив попередню оцінку майже вдвічі. Також українські лоти показали наступні результати: "Китаєць III" Олега Тістола продали за $ 36 450, картина Віктора Сидоренка пішла за $ 26 300, робота Олександра Животкова - за $ 22 270, Павла Макова - $ 13 160, "Арлекін і П'єро в Криму" Арсена Савадова - $ 13 160.

Топ-лотом торгів стала картина уродженця України Іллі Кабакова "Свята 6", яка пішла з молотка за $ 1,547 млн. Експерти Sotheby's оцінили Східно-європейські торги як успішні.

"Багато лотів були продані відповідно з верхнім естімейтом або навіть його перевищенням. Роботи українських художників показали дуже хороші результати, підвищивши свій ціновий поріг "за шкалою Sotheby's". Все це доводить, що мистецтво колишніх країн СНД і Східної Європи стабільно залишається в ринковому тренді, і наші клієнти інвестують в нього усе з більшим інтересом" - прокоментував Суад Гараєв, фахівець Sotheby's з сучасного мистецтва СНД.

Східно-європейські торги Sotheby's сфокусовані на живопису російських і східно-європейських художників, починаючи з 1980-х і 1990-х рр. і до наших днів. Торги були засновані відповідно до тенденцій міжнародного арт-ринку.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий пейзаж українського художника купили за 60 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі