середа, 27 листопада 2013 16:15

"Мистецтво - це єдине, що тримає нас у Європі" - на виставці показують Київ очима художників
12

Фото: Фото: Світлана Корженко

26 листопада у Київському музеї російського мистецтва відкрилася підсумкова виставка київського пленеру "Денний стаціонар". На ній 9 художників показали, яким бачать Київ.

"Планер відбувався у липні цього року. Тривав два тижні. Коли всі кияни намагаються втекти із столиці, а художники старалися вирушити на пленера у пошуках натхнення десь на інших берегах, вісім київських митців залишилися в місті. До них приєдналася французька художниця Ізабель Терещенко із відомого меценатського роду. Усім митцям запропонували по-новому поглянути на знайоме з дитинства місто", - розповіла галеристка Тетяна Калита.

"Урбаністичною темою авторів не обмежували. Кожен писав власну історію. Тому Київ на їхніх полотнах вийшов таким різним. Лариса Піша малювала квіти, які ростуть на її дачу на Русанівських садах, Матвій Вайсберг писав небеса, Гліб Вишеславський, Олексій Аполлонов та Олексій Белюсенко - будинку і безлюдні вулиці", - додала вона.

На виставці показують картину із сходами, яку на пленері намалював директор музею Юрій Вакуленко, а також краєвиди Андріївського узвозу. Їх зобразила Ізабель Терещенко.

"Я пробула у Києві 5 днів. Цього часу мені вистачило, аби назавжди закохатися в це місто", - зізналася Ізабель.

"Якось Сталіну доклали, що хтось із керівництва почав підгулювати. На запитання, що ж робити, припустили: "Мабуть, треба розстріляти". Сталін поправив: "Ні. Будемо заздрити". Так оце і сьогодні можна позаздрити", - сказав секретар правління спілки художників Петро Зикунов.

"Виставка вийшла прекрасною. Як подивився на ці роботи, зрозумів: мистецтво — це єдине, що тримає нас в Європі. Такого образотворчого мистецтва, як в Україні, немає ніде у світі", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Мистецтво - це єдине, що тримає нас у Європі" - на виставці показують Київ очима художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі