пʼятниця, 07 лютого 2014 09:28

На відкритті Берлінале зірки спішили подивитися екстравагантний фільм про консьєржа
21

Фото: Фото: Reuters

Берлінський міжнародний кінофестиваль, що входить до трійки найпрестижніших світових кінооглядів поряд з Каннами та Венецією, відкрився в четвер увечері в палаці Berlinale Palast прем'єрою фільму американського режисера Уеса Андерсона "Готель "Гранд Будапешт".

"Готель "Гранд Будапешт" розповідає історію легендарного консьєржа Густава (Рейф Файнс), який працював у знаменитому європейському готелі у першій половині ХХ століття. Його очима показані події в Європі між двома світовими воїнами. Сценарій написав сам Андерсон. На церемонії відкриття кінофестивалю був присутній практично весь зоряний акторський склад фільму - Файнс, Тільда Суінтон, Віллем Дефо, Білл Мюррей, Джефф Голдблюм. 

В наступні десять днів гостями Берлінале також стануть такі відомі актори, як Джордж Клуні, Метт Деймон, Діана Крюгер, Пірс Броснан, Тоні Коллетт і Катрін Деньов.

В основну програму Берлінале увійшли 20 картин. Крім "Готелю "Гранд Будапешт" за нагороди поборються - фільм американця Річарда Лінклейтера "Дитинство" з Патріцією Аркетт і Ітаном Хоуком, картина французького режисера Рашида Бушареба "Шлях ворога" з Форестом Уітакером у головній ролі, стрічка японського режисера Йодзі Ямада "Маленький дім", норвезька картина "В порядку зникнення" Ганса Петтера Моланда з Стелланом Скарсгардом у головній ролі.

Журі основного конкурсу очолить американський сценарист і продюсер Джеймс Шамус. Як очікується, до 16 лютого покази Берлінале відвідають до півмільйона глядачів.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті Берлінале зірки спішили подивитися екстравагантний фільм про консьєржа ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі