середа, 05 лютого 2014 11:23

Завтра стартує "Берлінале" - найбільш інтригуючі події кінофестивалю
10

The Grand Budapest Hotel
71
Zwischen Welten

20 світових прем'єр покажуть на Берлінському фестивалі. Усі вони змагатимуться за головні призи "Берлінале" — статуетки "Золотого" та "Срібного ведмедей". Триватиме найголовніша кіноподія зими з 6-го по 16-е лютого.

Одним з найінтригуючих моментів буде презентація повної режисерської версії "Німфоманки" Ларса фон Трієра. Її покажуть поза конкурсом. Фільм називають найвідвертішою кіноподією року. У прокат історія еротоманки має вийти в двох частинах.

До багаторічного експериментального проекту режисера Річарда Лінклейтера прикута особлива увага кінокритиків. Американець знімав стрічку "Юність" з 2002-го року, фільмуючи одних і тих акторів. І це аж ніяк не документальний фільм. У центрі підліток, його маленькі та великі тривоги і сподівання в житті.

Ще один, не менш експериментальний проект китайця Е Лоу. Режисер намагається розповісти про життя незрячих людей. Фільм "Світ темряви" повний звуків шороху, камера дуже точно слідкує за рухами та доторками сліпих акторів, відтворюючи емоційний світ їхніх героїв.

Новий фільм видатного француза Алена Рене також у конкурсі фестивалю. "Кохати, пити та співати" - це адаптація  п'єси британського драматурга. На екрані Рене також розгортає своєрідний театр суєти. Акторки аматорських вистав боряться за право провести свого друга в останню путь. Той смертельно хворий і жити йому лишилося один місяць.

Особливої історії очікують не лише від легендарного француза, а й володарки гран-прі "Берлінале" у 2009-му році. Перуанська режисерка Клаудіа Льоса представить на фестивалі фільм "У повітрі". Це своєрідне мереживо спогадів дитинства про ферму, матір та хворого молодшого брата. Одного дня Іван повертається в це місце, де вони жили разом з молодою документалісткою і намагається розібратися у трагедії, що сталася в їхній родині.

І звісно найзірковішою, по кількістю акторів у картині, буде фільм-відкриття фестивалю. Його представить режисер Уес Андерсон. Британець Рейф Файнс грає у фільмі "Готель "Гранд Будапешт" консьєржа найвідомішого угорського готелю. Коли його кохана — старезна вдова гине, родичі звинувачують Густава у вбивстві та крадіжці найціннішої її картини. Консьєрж тікає з готелю разом зі своїм 20-річним помічником. Через подорож Густава режисер показує як жила Європа між двома світовими війнами.

Очолив журі фестивалю в цьому році продюсер та сценарист Джеймс Шамус. Крім нього обиратимуть переможця - Грета Гервіг, Мішель Гондрі, Тоні Люн, Крістоф Вальц, Барбара Брокколі, Тріне Дюрхольм, Мітре Фарахані.

Зараз ви читаєте новину «Завтра стартує "Берлінале" - найбільш інтригуючі події кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі