понеділок, 10 жовтня 2011 10:38

Микола Цискарідзе передбачив скандал у Большому театрі

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

Танцівник Микола Цискарідзе - прем'єр Большого театру Росії виступив учора в Донецьку на закритті фестивалю "Зірки світового балету". Дует з балету "Шахерезада", який Цискарідзе станцював зі своєю партнеркою Ілзе Лієпа викликав бурю овацій. Перед концертом Микола Цискарідзе поділився своїми враженнями про сцену, яку побачив після грандіозного ремонту у Большому театрі.

"Я припускав, що все погано, але не думав, що настільки", - зазначив московський гість фестивалю, спілкуючись з журналістами.

Як відомо, Большой театр готується до відкриття 28 жовтня.

"Це хвора тема, але думаю, що скандал попереду ... Артистам заборонено говорити правду, аудит поки не проводився, але світові ще належить дізнатися правду", - сказав Цискарідзе.

Нинішня реставрація театру стала найдорожчою в історії Росії. Вона тривала 6 років і обійшлася бюджету країни в 24,2 млрд рублів. За ствердженням чиновників, площа Большого театру після капремонту збільшилася. Головна ж цінність реконструкції полягає в тому, що театру повернули вигляд, який він мав у XIX столітті. Наприклад, на головну сцену витратили більше чотирьох тонн сусального золота, а на стелі з'явилася оригінальна ліпнина. Дмитро Медведєв оглянув реконструйовану будівлю Большого театру і залишився задоволений.

Покритикувавши театральне керівництво, Цискарідзе оголосив, що 31 грудня цього року в свій 38-ий день народження в останній раз станцює Принца в "Лускунчику".

"Я мрію красиво це завершити. Треба вміти сказати собі: "Стоп". Як це зробив Магомаєв - ніхто не бачив, щоб він погано співав. І Принцом я вже не буду. Я бачив багато таких, хто божеволів, розуміючи, що вже все - кінець кар'єрі, у балетних артистів вік короткий, але я давно підготував собі майбутнє", - сказав легендарний танцівник, нагадавши, що має учнів і займається викладацькою діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Микола Цискарідзе передбачив скандал у Большому театрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі