четвер, 28 серпня 2014 19:21

Комунальники намагалися зірвати відкриття Венеціанського кінофестивалю

Комунальники намагалися зірвати відкриття Венеціанського кінофестивалю
Фото: Reuters

Страйкуючі робітники міських комунальних служб ледь не зірвали відкриття 71-го Венеціанського кінофестивалю 27 серпня, передає Reuters.

Близько двох тисяч робочих прийшли до фестивального палацу на острові Лідо під час урочистого проходу кінозірок по червоній килимовій доріжці, вимагаючи не скорочувати їх зарплати. Шлях їм перегородили поліцейські, які стали ланцюжком біля входу. Незважаючи на це, робочі розгорнули плакати та почали свистіти, привертаючи увагу. На одному з плакатів було написано: "Зниження зарплат страшніше за фільми жахів". Однак протест був мирним, і ніхто не був заарештований і не постраждав.

Причиною активності комунальників став візит президента Італії Джорджо Наполітано на відкриття кіноогляду.

Представники протестного руху зустрічалися з радником президента, щоб обговорити свої претензії, повідомив один з лідерів руху Алесіо Боато.

"Італія - одна з десяти кращих країн за рівнем комунального сервісу, і ми хочемо повідомити всьому світові, що наша ідея демократії - якісні послуги для всіх громадян", - сказав Боато.

71-й Венеціанський фестиваль триватиме до 6 вересня. Фільмом відкриття стала чорна комедія Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Бердман". Присутніх також показали уривки з 20 картин, які увійшли в основний конкурс і претендують на "Золотого лева". В цьому році Росію представляє новий фільм Андрія Кончаловського "Білі ночі листоноші Олексія Тряпицына", який продовжує серію робіт про російському селі. Крім того, в спеціальній конкурсній програмі бере участь картина Георгія Данелія "Я крокую по Москві" 1964 року.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники намагалися зірвати відкриття Венеціанського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі