четвер, 18 серпня 2011 20:14

Київський художник ганявся за злодіями голий

Київський художник ганявся за злодіями голий

У київського художника-графіка Олега Коспи двічі крали рибальське приладдя. Він працює заступником керівника інформаційного відділу Національної опери. Оформив обкладинки 200 книжок.

"Одного разу сусід викрав із майстерні фотоапаратуру й рибальські снасті. Склав вудки й спінінги у мій рюкзак і вийшов через двері. Бабки на лавочці його бачили, але не думали, що людина з таким упевненим виглядом може крадене виносити. Я – затятий рибалка, вудки в мене найкращі були, по 25 карбованців. Спінінги купував індійські, з вуглецю, по сотні кожен. Думаю, снастей там карбованців на 400 було, плюс котушки, жилки й фотоапарат новенький", - розказав художник.

Вдруге Коспу обікрали на рибалці.

"Украли вудки, спінінги, літр алкогольного напою "Бемц", окуляри й вітрівку, коли був на риболовлі в селі Бучак під Каневом. Поїхав сам, розклав намет. Повертаюся до нього, а там немає вітрівки, окулярів і пляшки дорогого ароматизованого горіхового спирту, який додають до безалкогольних напоїв. Спальний мішок не взяли, бо він карбованців 60 коштував, а за таку суму вже кримінальна справа світить. Бачу чоловіка на пагорбі. Побіг і кричу, щоб показав підошви своїх капців. Бо я сліди біля намету роздивився. Він на голову вищий за мене, але злякався. Думаю, тому, що я рибалю й відпочиваю зазвичай у костюмі Адама. По підошвах побачив, що він – злодій.

Повертаюся в намет – а моїх вудок і спінінгів немає. Дивлюся – їхні вершечки чимчикують уздовж посадки. Біжу за другим злодієм. Він мого голого вигляду злякався, кинувся тікати. Догнав його, на спину перевернув і сокирою замахнувся. Хлопець зблід, хрипить: "Тільки не топором". Кажу: "Принесіть усе, що вкрали, плюс до того мені ще черв'яків накопайте й солі дістаньте". До вечора принесли сонячні окуляри, черв'яків і сіль. Замість "Бемцу" – літр самогонки. Тільки вітрівку спалили. Попросили не заявляти в міліцію, бо недавно з тюрми вийшли. Сиділи два роки за крадіжку колгоспної телиці, - поділився Коспа.

 

Що ще крали у Коспи можна прочитати у журналі  "Країна" № 31 (84) за 22 липня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Київський художник ганявся за злодіями голий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі