понеділок, 21 листопада 2005 19:32

Риболовля в маєтку Віктора Бойка

 

До своєї садиби Віктор Бойко, 44 роки, запросив журналістів порибалити. Але перше, що він показав гостям, була собача будка.

— Звичайно, з підігрівом. Навіщо тварині мучитись? — пояснив господар.

Гості обступили цегляну споруду висотою в людський зріст. Її мешканець — кавказька вівчарка — спокійно лежав і не реагував на чужих. Більш жвавими були коропи у штучному ставку посеред маєтку. Вони плавали під самою поверхнею озерця. Так близько, що хотілося ловити їх руками.

— Вітя купує їм корм у пакетиках, — відкрила секрет домашнього рибгосподарства дружина Бойка.

Так у Княжичах, передмісті Києва, Віктор Бойко як голова Держкомрезерву уперше зустрівся з пресою. Без краватки, на свіжому повітрі.

Зараз у відомстві Бойка гаряча пора. Розпродують зерно 2002 року в Алжир та Іран, закуповують в українських селян цьогорічний урожай. До зими 29 зерносховищ Держкомрезерву поповняться мільйоном тонн. Уряд зобов'язав команду Бойка повідкривати спеціальні магазини для малозабезпечених сімей. Саме там продаватимуть цукор і борошно за найнижчими цінами.

— Я попросив провести повну перевірку Держкомрезерву, — розказував Бойко. — Хлопці спочатку знайшли 3 млрд нестачі, потім — 7 млрд. Зараз дивлюся — вони вже не такі активні. Виявилося, є питання до попередників. До Пєсоцького й Червоненка. Основні боржники Держкомрезерву — Укртрансгаз і Нафтогаз.

— Вони ж діють за принципом "борги повертають тільки боягузи", — пожартував Бойко. — Я міг би стати рогом і зробити ці держустанови банкрутами. Але намагатимуся на Раді нацбезпеки цивілізовано вирішити питання заборгованості. Якщо не вдасться, піду депутатом. Думаю, так все й скінчиться.

На найближчому засіданні РНБО також вирішуватимуть долю свічок, відер і груб-буржуйок, що висять на балансі державного резерву. Порожні нафтосховища, розраховані на мільйони тонн нафти, Бойко пропонує здати в оренду приватним компаніям. Розповісти про власні статки голова Держкомрезерву був не готовий. На запитання, яку суму він задекларував за минулий рік, Бойко відповів:

— Не пам'ятаю... 1998 року заявив про 30 млн грн. Усі тоді були в шоці. Я скуповував майнові сертифікати, потім правильно вкладав. Тримаю ніс за вітром. Бізнесом як таким особливо не займався. В основному так... консультативною діяльністю.

— А навіщо Вам узагалі робота держслужбовця? — запитав я.

— Люблю працювати у виконавчій владі. Подобаються наради...

— Як Ваша установа визначає, що купувати, а що продавати?

— Я лише подаю ініціативу, а затверджує уряд. Розумієш, ця колегіальність... це ж треба всьому Кабінету Міністрів доводити. Один на один я б давно все порішав, — поскаржився на складнощі роботи Віктор Олексійович.

Люблю працювати у виконавчій владі. Подобаються наради

До березня він залишатиметься депутатом Верховної Ради. Оскільки Бойко — мажоритарник, ніхто не стане проводити довибори в його окрузі на Кіровоградщині за кілька місяців до основних парламентських перегонів.

Хтось із гостей спитав про відпочинок.

— Спілкуюся з природою, граю з собакою. А ще вмикаю караоке й співаю "Листья желтые над городом кружатся".

Вечеряли в місцевому ресторані. Робочий день добігав кінця. Після 17.00 Віктор Бойко звернувся до журналістів:

— Ви можете ще гостювати, а мені вже час їхати. Працювати.

Зараз ви читаєте новину «Риболовля в маєтку Віктора Бойка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути