понеділок, 14 травня 2012 17:30

"Київ, Мінськ і Москва змінять світ, альтернатива - тільки Апокаліпсис" - Чаплін

"Київ, Мінськ і Москва змінять світ, альтернатива - тільки Апокаліпсис" - Чаплін
Всеволод Чаплін. Фото: pravmir.ru

Майбутнє Європи і всього людства - не за Лондоном або Парижем, а за Києвом, Мінськом і Москвою, заявив напередодні російський глава синоїдального відділу із взаємин Церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін під час відеомосту.

Відеоміст Москва - Київ - Мінськ на тему "Православна церква і цивілізаційний шлях Росії" присвячений міжнародним громадським слуханням, які пройдуть під головуванням патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Києві в День хрещення Русі (28 липня).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Кирило приїде до Києва на День хрещення Русі

"Наша православна, східнослов'янська цивілізація - не найчисленніша, але вона ключова, тому що знає, як відкрити двері в краще життя для всього світу і особливо для Європи. Майбутнє Європи - це сьогодні вже ясно - не за Лондоном, Парижем або Брюсселем. Майбутнє Європи - за Києвом, Мінськом, Москвою, а також за Кишиневом, Софією, Афінами, Бухарестом, за тими країнами, тими містами, які є центрами східно-християнської цивілізації ", - сказав Чаплін.

За його словами, вже сьогодні "ми - Київ, Мінськ, Москва - більше Європа, ніж Захід нашого континенту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Лаврою церковників звинуватили в педофілії та трощили скриньку для пожертвувань

За його словами, "Захід зрадив ідеали Риму", ідеали християнства, зрадив ту Європу, яка була заснована на Римському праві і на християнських ідеалах.

"Пам'ятаючи про це, сьогодні нашій цивілізації не треба йти ні за слабким волею Заходом, ні за слабким інтелектуально Сходом. Нам не потрібно бути залежними і веденими в навколишньому світі діалогу цивілізацій. Нам потрібно возз'єднати інтелект (якого бракує на Сході) та волю (якої не вистачає на Заході), возз'єднати традиції та інновації, віру і життя, духовне і так зване мирське ", - закликав Чаплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На патріарха Кирила подали до суду за незаконне збагачення

Він переконаний, що сучасні росіяни, українці і білоруси - носії  "східно-християнської цивілізації" - за 10 років повинні "змінити цей світ".

"Альтернатива нашому шляху - це Апокаліпсис", - додав Чаплін, мабуть спираючись на біблійні знання.

У результаті Всеволод Чаплін побажав, щоб святкування 28 липня в Москві, Києві та Мінську привернули велику кількість молодих людей не тільки для того, щоб послухати музику, а й для того, щоб подумати про те, "що таке для наших народів День хрещення Русі".

Зараз ви читаєте новину «"Київ, Мінськ і Москва змінять світ, альтернатива - тільки Апокаліпсис" - Чаплін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути