вівторок, 29 липня 2014 18:15

Ірландські орнітологи присоромили творців "Зоряних воєн"

Ірландські орнітологи присоромили творців "Зоряних воєн"

Зйомки сцен сьомого епізоду космічної кіноепопеї "Зоряні війни" на острівці Скелліг-Майкл викликали обурення захисників дикої природи, повідомляє The Telegraph. Активісти організації Birdwatch Ireland виступили в ефірі місцевого радіо із заявою, що знімальний процес може негативно позначитися на шлюбному періоді унікальною пташиної популяції острова.

"Було б краще проводити зйомки у вересні, коли шлюбний період у птахів закінчиться", - заявив представник Birdwatch Ireland.

У свою чергу, Ірландська рада з кіно та Управління національних парків і дикої природи на чолі яких стоїть міністр мистецтв, спадщини і гэлтахтов Хитрий Хампфриз (Heather Humphreys), стверджують, що програма зйомок вибудувана так, щоб не турбувати птахів під час розмноження.

Скелліг-Майкл, або Великий Скелліг, - скелястий острів-скеля приблизно в 15 кілометрах на захід від узбережжя графства Керрі, Ірландія. Скеллігскі острови утворюють важливий природний заказник. Тут проживає велика популяція морських птахів, у тому числі таких, як баклани, моєвки, гагарки, кайри та інші. Також на острові знаходиться монастир VI століття, незвичайні форми будов якого, що нагадують бджолині вулики, привернули увагу Джей Джей Абрамса, і острів був обраний в якості одного з локацій для зйомок.

Знімальна група планує перебувати на острові до 30 липня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Ірландські орнітологи присоромили творців "Зоряних воєн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі