неділя, 30 вересня 2012 15:48

Гості шоу в Донецьку гуляли вночі по території промзони, покладаючись на інтуїцію та слух
12

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Незвичайне аудіо-візуальне шоу під відкритим небом відбулося в Донецьку 28 і 29 вересня.

Відвідувачі недержавного арт-фонду "Ізоляція" протягом двох вечорів були учасниками вражаючого перформансу. Для них заспівали і заграли вогнями рухомі та нерухомі об'єкти. Новаторська музика оживила закритий донецький завод.

У семи точках, розташованих на різній висоті, перетікаючи з однієї в іншу, зазвучали музичні композиції різних жанрів. Гості пересувалися між "сценічними майданчиками", розкиданими на величезній ділянці, без карти і покажчиків, покладаючись на інтуїцію і слух.

Київські композитори Богдан Сегін, Олексій Шмурак, Максим Коломієць написали композиції спеціально для проекту ZVUKOIZOLYATSIA 2 Outside. Їхню музику виконали молоді колективи з Донецька і Києва - "Ensemble Nostri Temporis", "DOK" і "Quarta+". Працюючи над проектом, автори та музиканти жили на території заводу, просякуючись його духом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музиканти зіграли на верстатах покинутого заводу

Особливої ??загадковості мертвому заводу додав світловий супровід. Водонапірна башта з допомогою відеопроекцій перетворилася на маяк, стіни промислових будівель "говорили". У кожного з закритих цехів з'явився свій голос і різнобарвний "костюм". Відео забезпечила VJ група "Куб" (Івано-Франківськ).

ZVUKOIZOLYATSIA 2 Outside - це продовження першого проекту ZVUKOIZOLYATSIA, який пройшов рік тому. Але якщо тоді молодим творцям віддали один цех, цього разу експериментальна музика охопила всю площу колишньої промзони.

Перед початком світло-музичного шоу глядачі могли ознайомитися з виставкою "Донецьк-Артефакти".

"Ми, як археологи розкопали культурну спадщину минулої епохи. Архівні фото, поствоєнна графіка, утопічний живопис часів розвиненого соціалізму, туристичні альбоми - все це показує різні способи розмови про місто. Тут є і агресивна критика, і оспівування, і створення нових міфів. Представлені шари минулого і глядачі можуть порівнювати, брати участь у діалозі, розпочатому художниками", - каже куратор Олена Червоник.

Вхід для відвідувачів був вільним. Проект "Ізоляція", заснований підприємницею Любов'ю Михайловою, є повністю меценатським. Унікальне арт-поле розкинулося на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів два роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Гості шоу в Донецьку гуляли вночі по території промзони, покладаючись на інтуїцію та слух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі