пʼятниця, 19 квітня 2013 12:33

Гігантські діти на розвалинах будинків - у Києві показують стріт-арт французького художника
14

Фото: Фото: Вікторія Хоменко

Добірку фотографій французького художника-мураліста Жюльєна Маллана (відомий під псевдонімом Seth Globepainter) показують у Музеї сучасного мистецтва. Знімки вибрані з його останньої книги "Extramuros".

Малюнки художник залишав по всьому світу - в Китаї, Індонезії, Ізраїлі, Палестині, Мексиці. Ці подорожі та спільні мистецькі акції є основою сюжетів для серії документальних програм "Нові дослідники" на телеканалі "Canal +", де одним з ведучих є Жюльєн Маллан. Цей його проект "Globepainter" цікавий тим, що художник їздить по всьому світу і залишає графіті в тих країнах, куди потрапляє.

"Я розповідаю про те, як я залишаюсь на день, на тиждень в одному кварталі, але не в мальовничому куточку, а у передмісті без будь-якої привабливості, в околичних кварталах, місцях, куди мистецтво, малюнок не потрапляють звіку. Такі місця надихають мене, вони мені нагадують людей, яких я зустрічаю, а потім створюю з них персонажі та ситуації, що розповідають вже їх власні історії" - пише Жюльєн Маллан у своїх подорожніх щоденниках.

Зазвичай на його роботах - гігантські малюнки людей, які повернуті спиною до глядача, сидять навприсядки або сплять "на землі". Дуже часто він зображає їх із заплющеними очима. Риси обличчя прості. "Одягає" своїх персонажів у яскравий - синій, червоний, бузковий - одяг. Інколи додає химерні орнаменти та фігури на стінах.

Також Жюльєн раніше вже бував в Украні. У липні 2012-го року він знімав фільм про українських стріт-митців. Подорожував від Севастополя до Львова. Фільм "Вуличні ікони" покажуть 20 квітня о 18:00 в приміщенні музею.

Жюльєн "Seth" Маллан народився в Парижі у 1972 році. В середині 90-х років, коли спостерігався найбільший розквіт мистецтва графіті, він почав розмальовувати стіни XX-го округу Парижа. Паралельно Seth продовжував художню освіту та постійно працював як ілюстратор, спеціалізуючись, безумовно, на зображені персонажів.

Виставка проходить у Музеї сучасного мистецтва по вулиці Глибочицькій, 17. Колецію фотографій можна побачити до 30 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Гігантські діти на розвалинах будинків - у Києві показують стріт-арт французького художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі