середа, 10 квітня 2013 13:22

Фільм "Ядерні відходи" Слабошпицького переміг на фестивалі у Белграді

Фільм "Ядерні відходи" Слабошпицького переміг на фестивалі у Белграді
Кадр з фільму

"Золотою медаллю" 60-го ювілейного кінофестивалю документального та короткометражного кіно у Белграді нагородили режисера Мирослава Слабошпицького за стрічку "Ядерні відходи".

У конкурсі короткометражних фільмів змагались 20 ігрових та анімаційних стрічок з Європи, Латинської Америки, Великої Британії, Африки, Азії, Близького Сходу, Австралії, США та Канади.

"Золота медаль Белграда" - третя міжнародна нагорода "Ядерних відходів" після "Срібного леопарда" кінофестивалю у Локарно і Гран-прі кінофестивалю країн СНД та Балтії "Кіношок". Українським глядачам фільм показували у добірці стрічок альманаху "Україно, гудбай!" у листопаді 2012 року.

Найближчим часом - з 16 по 26 травня 2013 року - "Ядерні відходи" братимуть участь у конкурсі Міжнародного кінофестивалю "Ураніум" (Uranium Film Festival), який проходить у знаменитому Музеї сучасного мистецтва Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Стрічка змагатиметься за "Жовтого Оскара" у номінації "Найкращий короткометражний фільм".

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Ядерні відходи" Слабошпицького переміг на фестивалі у Белграді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі