вівторок, 24 січня 2012 12:33

До Юрія Винничука через скандальний вірш прийшли додому львівські міліціонери

До Юрія Винничука через скандальний вірш прийшли додому львівські міліціонери

23 січня додому до львівського письменника Юрія Винничука, який написав скандальний вірш "Убий під...аса", приходили міліціонери. Вони принесли повістку та наказали з'явитись у відділок.

"Учора о 16:00 до мене додому зайшли двоє міліціонерів - дільничий та представник міської міліції, - розповідає Юрій Винничук. -  Дома була лише дружина з сином. Міліціонери принесли повістку, що я повинен з'явитися у райвідділок завтра зранку. Я приїхав додому, мені сказали, що можу написати пояснення на скаргу Леоніда Грача дома, аби не йти до них завтра".

У поясненні по пунктах Винничук вказав, що дома не зберігає порнографію, та що у його  віршах  немає заклику нікого вбивати - це література. Що порнографію в літературі і в малярстві взагалі визначити неможливо. Обшук правоохоронці не проводили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура зреагувала на звинувачення Винничука у порнографії

За словами Винничука, міліція відправить його пояснення і свій висновок до столиці. Можливо, це питання розглядатиме Національна комісія з моралі.

"Пана Леоніда Грача я в житті не бачив, із Володимиром Бондаренком єдиний раз бачився в Києві восени, на тій же "Ночі еротичної поезії". Він підійшов, представився, дав візитівку. Казав, можемо співпрацювати", - продовжує Юрій Винничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, що вірш "Убий пі...са" обурив опозиціонера Леоніда Грача — Винничук

"Я здивований і шокований цією безглуздою ситуацією. Мені пригадалися радянські часи, коли до мене додому приходили правоохоронці,  шукали політичні підтексти між рядками моїх віршів, робили обшуки. На мене,  як на журналіста газети "Поступ", подавали разів тридцять до суду. Усі справи ми програвали. Але це були кучмівські часи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Винничука "настукали" в Генпрокуратуру: за порнографію та заклик повалити владу

Нагадаємо, народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. У ньому звинувачує митця у порнографії. Сам Юрій Винничук вважає, що у нього нема ніяких порнографічних творів, а вживання нецензурних і лайливих слів у літературі допускається.

Зараз ви читаєте новину «До Юрія Винничука через скандальний вірш прийшли додому львівські міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі