четвер, 26 травня 2011 16:28

У столиці з'явилися автомати з газованою водою, як у радянські часи

Вівторок, 24 травня, 10.53

Народний депутат-"нунсівець" Володимир Ар'єв блокує своїм чорним BMW виїзд із внутрішнього подвір'я слідчого управління Генпрокуратури України на вулиці Борисоглібській. Кладе за лобове скло картку народного депутата.

- Я неправильно припаркував машину, - каже. - Нехай штрафують, оплачу.

Поряд кілька десятків жінок зазирають через щілину воріт у двір управління. Там спецназівці в масках.

- Дітки, сонечки, пташечки! - кричить міліціонерам 54-річна Любов Скіцько. - Ви за 2 тисячі гривень продаєте Україну. Дітки золотенькі, живіть по закону!

У будівлі в цей час допитують лідерку партії "Батьківщина" 50-річну Юлію Тимошенко. За 7 хвилин до преси вийде Олег Пушкар, начальник відділу Генпрокуратури:

- Тимошенко затримали за рішенням Печерського суду - для проведення слідчих дій. Якщо Юлія Володимирівна виконає їх, то все буде добре, вона піде.

Рівно за 7 годин Тимошенко вийде з Генпрокуратури. Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін скаже, що поки нема потреби затримувати екс-прем'єрку. Але це може статися в майбутньому.

А в цей час:

Робітники огороджують Соборну площу в центрі Черкас синім металевим парканом.

- Це була ідея обласної адміністрації, - розповідає 55-річний Микола Упир, головний архітектор міста. - Замінять покриття, покладуть гранітні плити, відремонтують лавки, поставлять світильники й фонтани. Треба звільнити площу від концертів і мітингів. Вони заважають людям із навколишніх будинків. Ці заходи треба проводити за межами центру.

- Ніяка це не реконструкція, - каже 47-річний Леонід Даценко, координатор місцевої опозиції. - Ми мали проводити акцію на площі. Її заборонив суд.

Опозиціонери купують на базарі балончик із червоною фарбою. Увечері розмалюють ним паркан.

24-річна Марія Катрич із села Мишин Коломийського району Івано-Франківської області помічає, що з хати зникли золоті прикраси. Сережки, три перстені, хрестик чоловіка й медальйон лежали в кришталевій салатниці в серванті.

- Тричі хату обшукала, - каже Марія.

Згадують із чоловіком Іваном, хто приходив у гості. Підозрюють подругу, яка два тижні тому доглядала доньку, поки Катричі їздили на базар у Коломию.

За годину чоловік погрожує подрузі заявити в міліцію, та зізнається. Каже, прикраси здала в ломбард, отримала 1500 грн. На них купила одяг. Гроші за золото пообіцяла повернути частинами.

28-річна Тетяна Діденко з міста Умань на Черкащині телефонує на два роки старшій сестрі Наталі.

- Наташ, позич 150 гривень. Ні в кого нема.

- От ти смішна - хто зараз позичить? У всіх або нема, або не хочуть. Зични - рік будеш бігати, щоб віддали. У мене нема.

- Ти ж плазмовий телевізор недавно купила.

- Ми на нього три роки з Віталіком гроші збирали. Всі й потратили, - каже Наталя й завершує розмову.

Тетяна телефонує ще двом знайомим. Ті також  відмовляються дати в борг. Позичає в тітки-пенсіонерки.

31-річна львів'янка Ірина Гузьо виносить сміття з дому. Бачить, бездомні розклали їжу біля сміттєвих контейнерів на вул. Братів Міхновських. Тхне зіпсутим оселедцем і квашеними огірками. Один безхатченко тримає 1,5-літрову пляшку. Відпивають із неї по черзі.

- Зараз викличу міліцію, - погрожує Ірина. - Цілу ніч гульбанять, під вікнами кричать. Дитина спати не може. У місті нема господарів. Хочуть Євро-2012, а порядку з бомжами навести не можуть.

- Чьо кричиш, дура? - гукає 40-річний на вигляд бомж. - Ми шо, просто так? У нашого Сані сьогодні ювілей, - показує на чоловіка, який лежить біля смітника. - У людини не кожен день 50 років.

18-річна вінничанка Інна Шепарська розплющує очі в реанімаційній палаті. Без свідомості пролежала з вечора 20 травня. Того дня разом із 18-річним Сергієм Батаришиним упала з 20-метрової кручі.

Інна святкувала день народження у компанії друзів-третьокурсників Вінницького педагогічного коледжу. Смажили шашлики над Південним Бугом. О восьмій вечора пішла із Сергієм сфотографуватися біля берізки на схилі, зірвалися униз. У Сергія зламаний хребет, в Інни - черепно-мозкова травма, переломи тазу, рук і ноги.

Під обід Інну перевозять у травматологію. Там перебуває й Сергій.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

19% київських студенток готові надавати платні сексуальні послуги, заявили соціологи із Німеччини. До них зараховують проституцію, танці в стрип-клубах і демонстрацію тіла на онлайн-відеосервісах. Опитали 3200 студенток у трьох містах Європи. У Берліні, де проституція дозволена законом, надавати такі послуги згодні більш як третина респонденток, а в Парижі - 29%, пише 19 травня канадський тижневик Macleans.

Гравець в онлайн-покер Banderivets з України заробив за день турніру $135 тис. Він обійшов 206 інших учасників змагання з усього світу. Втім, переможець ще може втратити виграну суму. У минулі роки під час двох наступних етапів турніру гравці нерідко спускали виграші, інформує 20 травня сайт про онлайн-покер Poker Listings.

Всесвітній банк виділив Україні $200 млн на енергозберігаючі проекти. Гроші отримають приватні компанії та муніципальні електростанції. Так банк хоче допомогти Україні знизити енергозатратність економіки на 20% до 2015 року, і на 50% - до 2030-го, написав 23 травня журнал Oil&Gas Eurasia.

Під заголовком "Український політик втратив контроль над собою" британський жіночий журнал Female First прокоментував бійку нардепа Олега Ляшка й першого віце-спікера Адама Мартинюка. "Халепа трапилася, коли Адам відмовив Ляшку в слові. Той назвав його фарисеєм, за що дістав по шиї", - пише тижневик, ілюструючи подію фотографіями.

До ярмарку мила готується Севастополь. Із 10 червня кілька десятків компаній з України, Білорусі, Туреччини та інших країн демонструватимуть кращі зразки продукції. Українці покажуть 50-кілограмовий брусок, повідомляє міжнародна служба російського радіо The Voice of Russia.

 

23 травня набув чинності наказ МВС, за яким наряд ДАІ на дорозі має бути видно завдяки ввімкненим проблисковим маячкам. Інспекторів з авто без мигалок слід вважати не "при виконанні".

У селі Липини Луцького району на Волині відкрили іграшкову фабрику. Єдину в країні, де товар виготовляють із початку й до кінця. Дизайн теж вигадують самі.

У столиці з'явилися автомати з газованою водою, як у радянські часи. Двоє таких встановили на вул. Червоноармійській, недалеко від станції метро "Республіканський стадіон". Стакан газировки коштує 1грн, тархун і дюшес - 2, крем-брюле - 3.

У Хусті на Закарпатті суд скасував рішення міськради про присвоєння звань "Почесний громадянин міста Хуст" лідеру ОУН Степанові Бандері й головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу. Звання їм дали торік у березні.

 

 

900 000 гривень витратить із бюджету з квітня по грудень Державне управління справами на квіти для офіційних заходів за участю Віктора Януковича

 

"Наша держава робить сьогодні з Луценка і Тимошенко національних героїв. Ще рік такої плідної роботи - і нам уже не треба буде ні Шевченка, ні Бандери"

Геннадій МОСКАЛЬ, нардеп-"нунсівець", про те, як влада поводиться з опозицією

"Ми вивчаємо не тільки українську, а й англійську до Євро-2012. Співробітники, на жаль, не всі закони знають. А тут ще й англійська"

Юрій СЕДНЄВ, заступник начальника ГУ МВСУ Донецька, про те, що міліціонери не знають української та англійської мов

 

Анекдоти

Малюк з України доплатив лелеці 200 доларів і став громадянином Швеції.

Ганна Герман виступає перед журналістами:

- ООН оголосила десятиріччя безпеки на дорогах. Наш президент одним із перших відгукнувся на цю ініціативу.

- Як?

- Він пересів на вертоліт.

- Черновецький вивіз свої речі з Конча-Заспи. Він більше ніколи не з'явиться в Україні.

- Це більша втрата для українського шоу-бізнесу чи для вітчизняної космонавтики?

Спершу Бог створив чоловіка. Потім у нього з'явилася краща ідея.

 

Зараз ви читаєте новину «У столиці з'явилися автомати з газованою водою, як у радянські часи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути