Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2013 17:19

Депардьє вже зіграв, а Ді Капріо тільки збирається грати Григорія Распутіна

Автор: Фото: zvezdastok.ru
  Кадр з фільму "Распутін"
Кадр з фільму "Распутін"

З нагоди закриття 35-го Московського міжнародного кінофестивалю в столицю Росії приїхав французько-російський актор, як він сам про себе тепер каже, Жерар Депардьє.

Ювілейний ММКФ закрили французько-російської картиною "Распутін", в якій Депардьє зіграв головну роль. Його ж багаторічній партнерці по кіно Фанні Ардан дісталася роль імператриці, яка ставилася прихильно до найбільш загадкового і популярного на Заході персонажа російської історії. Інші ролі зіграли російські зірки (Володимир Машков, Ксенія Раппопорт, Філіп Янковський, Ганна Міхалкова, Костянтин Хабенський, Ірина Алфьорова, Данило Козловський). Чотирьохсерійний телесеріал, знятий французами для телебачення, адаптував у фільм для великого екрану Іраклій Квірікадзе.

На прес-конференції, влаштованій з нагоди російської прем'єри "Распутіна", Депардьє говорив охоче і багато. Визнавши суперечливість особистості свого героя, він сказав, що той йому багато в чому близький. Наприклад, тим, що володіючи надприродними силами, зціляв хворих. До нетрадиційних форм лікування актор звик з раннього дитинства, оскільки обидві його бабусі були знахарками, і лікували тих стражденних, яким не могла допомогти офіційна медицина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ювілейному кінофестивалі в Москві показали фільм Кіри Муратової "Вічне повернення"

Депардьє, який зараз зайнятий у зйомках російського фільму, дуже високо оцінив професіоналізм російських кінематографістів. Втім, попутно сказавши, що ображений Францією, актор також охоче хвалили і Путіна, вважаючи, що той є прекрасним президентом для такої країни як Росія:

"Я громадянин світу і мене люди цікавлять більше, ніж президенти, - відповів актор на їдке зауваження про те, що він не тільки на екрані, але і в житті грає роль людини, наближеної до перших осіб держави. - Просто так вийшло, що я знайомий з президентами Росії та України. Я вважаю, що Віктор Ющенко, який став моїм другом, є дуже цікавою людиною і талановитим політиком, хоч його зараз і дуже сильно критикують у рідній країні. Я також знаю пана Путіна, правда, не знайомий з іншими російськими політиками. Наприклад, я не знаю пана Лимонова, але не думаю, що його прихід до влади виявився б таким вдалим для Росії, як президентство Путіна. Він дуже сильний лідер і та людина, той політик, якого Росія потребує".

Не обійшлося, звичайно, без згадки про нинішнє російське громадянство актора: "Я вхопився за можливість отримати російський паспорт, тому що ми, хоч і не можемо вибирати свою національність, маємо можливість вибирати країни, де можна жити. Можемо вибирати той спосіб життя, той тип свободи, ту атмосферу, які нам подобаються. Коли світ сміявся над моїм бажанням прийняти російське громадянство, я сказав, нехай сміються, але при цьому нехай подивляться на факти. У Росії п'ятивідсоткове безробіття, в той час як у Європі воно досягає дванадцяти відсотків. Європейська економіка перебуває в кризі, тоді як російська економіка розвивається. Росія - чудова країна, у якої величезні перспективи".

Думаю, у залі були журналісти, які могли б пояснити Жерару Депардьє, що європейська криза для простого росіянина або, приміром, українця, є кращим тих "величезних перспектив", які завдяки їхнім президентам, сьогодні маячать перед Росією і Україною. Однак модератор прес-конференції намагалася уникати гострих політичних питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 екранізацій "Знедолених" - від японського аніме до французького Депардьє

Видно було, що актор відчуває непідробну симпатію до Пилипа Янковського, який зіграв у картині князя Юсупова. Відомо, що той спочатку намагався отруїти, а потім стріляв у Распутіна, який з'їв разом з тістечком таку частку миш'яку, яка могла б "вбити стадо бізонів".

"У Юсупова була схильність до травесті, тобто, до перевдягання в одяг протилежної статі, - нагадав Депардьє пікантну деталь з життя князя, тим самим допомагаючи Янковському відповісти на дражливе питання про те, як він себе відчував в ролі людини з гомосексуальними нахилами. - Але саме по собі перевдягання чоловіків в жіночий одяг, або жінки в чоловічий, ще не свідчить про їхню гомосексуальну орієнтацію. Ми знаємо з літератури про багатьох особистостей, які любили такі переодягання. Наприклад, Бальзак любив жінок, які носили чоловічі костюми, але це не означає, що він був гомосексуалістом. І взагалі, вся історія вбивства Юсуповим Распутіна неоднозначна. Він одночасно і любить цю людину, і боїться, вбиває її. Чому вбиває? Можливо тому, що його любов, його потяг не може ніяк реалізуватися..."

Нагадавши, що в світі існує чи не сотні фільмів про Распутіна, який на Заході сприймається як невтомний "сексмашін" (у цій якості наближеного до царської сім'ї російського селянина прославила свого часу група "Боні М"), Депардьє сказав, що очікуються нові кіноверсії життя цієї загадкової людини. Зараз до ролі Григорія Распутіна, за словами французького актора, приміряється Леонардо Ді Капріо. Щоправда, на відміну від Депардьє, голлівудська зірка не дуже асоціюється з образом "російського ведмедя", яким представляють Распутіна. Як би там не було, але поки Ді Капріо буде працювати над ще однією киноверсією життя "святого розпусника", ми будемо чекати виходу французько-російського "Распутіна" на екрани.

Зараз ви читаєте новину «Депардьє вже зіграв, а Ді Капріо тільки збирається грати Григорія Распутіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі