вівторок, 08 жовтня 2013 13:56

Денис Матвієнко: "Я все-таки люблю Україну, як це не дивно звучить"

Автор: Фото: Сергій Усік
  Денис Матвієнко - єдиний у світі володар чотирьох ґран-прі найпрестижніших міжнародних конкурсів артистів ­балету
Денис Матвієнко - єдиний у світі володар чотирьох ґран-прі найпрестижніших міжнародних конкурсів артистів ­балету

14 жовтня Денис Матвієнко станцює з провідними зірками балету гала-концерт "Діалог" на сцені палацу "Україна". Вечір балету мав відбутися 18 червня. Однак його перенесли. Денис заявляв, що керівництво Національної Опери перешкоджало багатьом фахівцям, задіяним у виставі,  взяти в ній участь.

Чи змінилася ситуація зараз?

- В народі кажуть: не кажи гоп, поки не перескочиш. Я би дуже хотів сказати, що ситуація змінилася, і що все буде добре. Дуже на це сподіваюся. Цього вечора чекають і артисти, і глядачі. Уже цього тижня почнуться репетиції.

Чого ви самі очікуєте від вистави?

- Це буде не просто гала-концерт, а суцільне задоволення. Весь вечір у мене будуть надзвичайні партнери. Я уявляю реакцію глядачів на наш із Настею новий номер. Це навіть не номер, а невелика вистава, яку для нас поставив геніальний хореограф Дуайт Роден. Я з нетерпінням чекаю репетицій з Ніною Ананіашвілі. У цей вечір ми покажемо з нею прем'єру - фрагмент балету "Маргарита і Арман". Для мене велика честь танцювати цей балет. Адже мало кому з танцівників це вдавалося, права на цей балет доступні всього декільком людям, тому в Україні його ніхто ніколи не бачив. Я з величезним задоволенням виконаю з моєю дружиною Настею та солістами НОУ балет Radio and Juliet. Так вийшло, що ми з Настею вже давно не виконували його разом, тому для нас це буде довгоочікувана подія. Ви знаєте, бувають такі гала -концерти, коли ти танцюєш те, що тебе просять організатори, і це не зовсім збігається з твоїм настроєм і з очікуваннями глядачів. Цей вечір буде абсолютно іншим: всі артисти виконуватимуть те, від чого кожен з них отримує задоволення. Я впевнений, що це відчує кожен глядач і вечір пройде з великим успіхом!

Після звільнення з Національної опери - чи плануєте працювати в Україні?

- Я б не хотів говорити про негатив. У мене все чудово. Я люблю свою роботу. І нехай це прозвучить дивно, але я все-таки люблю Україну і хочу продовжувати підтримувати тут балетне життя. Зокрема час від часу проводити майстер-класи для дітей. 11 жовтня планую провести майстер-клас для учнів хореографічного училища. Надихати їх і допомагати рости професійно. Для мене це залишається важливим завданням.

Зараз ви читаєте новину «Денис Матвієнко: "Я все-таки люблю Україну, як це не дивно звучить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі