середа, 22 травня 2013 13:03

Балетмейстра Матвієнка, якого грубо виставили з Національної опери, запросили у Большой театр

Автор: Фото з сайту www.wordpress.com
 

Зірка світового балету українець Денис Матвієнко отримав запрошення московського Большого театру - увійти в легендарний балет Юрія Григоровича "Спартак", пише видання ZN.UA. Матвієнко розповів, що не хоче витрачати сили на судові тяжби з Національною оперою України, звідки його змусило піти керівництво.

"Мені пропонували звернутися до суду по цій справі. І, очевидно, можна було б це зробити. І, можливо, я б виграв. Але мені не хочеться цим займатися. Не хочеться опускатися до рівня розбирань, з'ясувань стосунків. Та й на кого в Києві до суду подавати? На тих, хто керує театром, або на тих, хто керує культурою в країні? До того ж я хочу ще раз прояснити свою позицію. У мене немає потреби боротися за владу в українському театрі. Мені хочеться боротися за творчість. І ніколи у мене не було мети - аби покерувати, мета була інша - спробувати донести до нашого прекрасного театру ті сигнали і ті тенденції, які сьогодні хвилюють світ сучасного балету", - розповів танцівник.

Тим не менш, Матвієнко не має наміру остаточно розлучатися з Україною, маючи вже сьогодні у своєму портфелі з десяток престижних запрошень. У його планах - великий балетний вечір спільно з Ніною Ананіашвілі на сцені палацу "Україна" в середині червня, а також підготовка прем'єрного балетного проекту на одній з вітчизняних сцен, назву якого Денис Матвієнко поки не афішує.

Як відомо, зірка світового балету, прославлений танцівник Денис Матвієнко півтора роки тому був публічно представлений як керівник балетної трупи Національної опери України. Але 27 березня 2013-го року його змістили з посади, заявивши, що він ніколи не був художнім керівником балету.

Зараз ви читаєте новину «Балетмейстра Матвієнка, якого грубо виставили з Національної опери, запросили у Большой театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі