четвер, 28 березня 2013 16:46

"Давай зосередимось один на одному і розважимось" - огляд кінопрем'єр 28 березня

"Давай зосередимось один на одному і розважимось" - огляд кінопрем'єр 28 березня
Кадр з фільму "Фортуна Вегаса". Фото: kinopoisk.ru

Безумовний фаворит цього кіновікенду – іспанська німа чорно-біла картина "Білосніжка", яка поставила на вуха весь кіносвіт Європи.

Двічі герой цих вихідних – Брюс Вілліс: в бойовику "G.I. Joe: Атака кобри 2" він зіграв крутого дядька з пістолетом, а в "Фортуні Вегаса" - не менш крутого букмекера з повним мішком грошей.

Крім того вже втретє з початку року в прокат виходить український фільм – ще ніколи вітчизняне кіно не з'являлось на широких екранах настільки часто.

Білосніжка

"До вашої уваги – Білосніжка! Чудо природи! Дівчина, яка постійно спить!" - проголошує конферансьє, який демонструє публіці головну героїню цієї стрічки, що лежить в труні зі скла.

Всім відома з дитинства казка про злу королеву та нещасну Білосніжку, яку цілує принц, в цій стрічці набуває дуже оригінальної трактовки. Дія фільму розгортається у 1920 році в Іспанії. Батько головної героїні – відомий тореадор Антоніо, а зла мачуха – підступна санітарка, яка хоче забрати собі всі його гроші. Та окрім багатства вона також хоче прославитись на всю країну. Однак на заваді цьому стає донька Антоніо на імя Карменсіта. Картина отримала 9 статуеток "Гойя" (іспанський "Оскар") та дві нагороди на престижному кінофесті класу "А" в Сан-Себастьяні.

"Ця картина знята дуже красиво, якщо не сказати, що це найуспішніший реверанс в бік золотої ери кіно" - Twitch.

G.I. Joe: Атака кобри 2

"На горі мені не дозволять вийти з пенсії. Та я піду добровольцем" - говорить екранний герой Брюса Уілліса. Що ж, разом з цим фільмом актор стане лідером за кількістю ролей, в яких йому доводилось спасати нашу планету…

Елітний бойовий відділ G.I. Joe вступає в конфлікт з чотирма суперсолдатами Зартаном, Стормом, Шедоу та Файрфлаєм. Останні – помічники зловісного генерала Кобри, котрий прагне захопити світ. Один з цієї четвірки – майстер маскування Зартан – видавши себе за президента США, оголошує всіх членів G.I. Joe – зрадниками. На них починає полювати поліція. Тож для того, щоб добрі сили перемогли, вцілілим після арештів бойовикам G.I. Joe доведеться протистояти не лише злу, але й американським озброєним силам.

"Фільм не пішов далі потужного, але помірного екшену з абсолютно безглуздим сюжетом" - Total Film.

Гостя

"Борися за свою свободу, за своє майбутнє, за свою любов!" - закликає салоган стрічки. Власне під цим девізом і діятиме її головна героїня.

За сюжетом цього науково-фантастичного бойовика, більшу частину людства буде вбито невидимим ворогом на ім'я Душа. Солдати Души можуть вселятись в тіла будь-яких людей і красти їх життя. При цьому нещасні люди навіть не можуть ніяк протидіяти цій містичній силі. Одного разу до рук агентів Душі потрапляє дівчина Мелані. З неї загарбники людства намагаються витягнути інформацію про останній осередок базування людства. Однак коли вони проникають у свідомість тендітної на перший погляд дівчини, то стикаються з неочікуваними проблемами.

"Ця адаптація роману Майєр виглядає, як випадкова халтура. Прикро, що сценарій не відповідає якості самого роману-першоджерела. В результаті фільм видався переповненим кліше" - The MN Movie Man.

Маніяк

"Якщо мене спіймають – мені кінець" - говорить головний герой в агонії.

Головного героя переслідують дивні галюцинації. Разом з ними про себе нагадують жахіття, яких протагоніст натерпівся ще в дитинстві від своєї матері. Саме це штовхає його на численні злочини проти жінок, яких йому постійно хочеться вбити. Своїх жертв він знаходить через інтернет, після чого висліджує їх в реальному світі.

"Грубий, брудний фільм, який виконано за жанровими кліше. Тут ви зустрінете детальне розрізання тіла, які на екрані виглядають ще більш потворними, ніж в реальному житті" - Hollywood Reporter.

Фортуна Вегаса

"Давай зосередимось один на одному і розважимось" - спокусливо говорить головна героїня стрічки своєму черговому бойфренду.

24-х річна дівчина Бет переїздить до Лас-Вегасу, де знаходить роботу у нелегального букмекера. Він в свій час прославився на пів країни своїми ігорними махінаціями, через що тепер скривається в ігорній столиці США. Разом зі своїм партнером, який володіє унікальним математичним талантом, він зібрав колосальний капітал. Однак весь цей час за ним уважно слідкувала помічниця Бет, яка навчилась дуже цікавих ігорних трюків.

"Це камерний, ні на що не схожий фільм, який надзвичайно добре знято, проте якому не поставиш оцінку вище за "задовільно" - San Francisco Chronicle.

Українські злі

Кіноформація "Українські злі" набирає обертів. Після "Мудаків. Арабесок" та "України, гудбай!" молоді вітчизняні режисери випускають на широкі екрани черговий альманах короткометражних стрічок. На цей раз в підбірці буде показано вісім фільмів, серед яких: "Очерет" Руслана Батицького, "Гамбург" Володимира Тихого, "Красива жінка" Олени Алімової, "Без ГМО" Лариси Артюгіної, "Гауді" Аксинії Куріної, "Та поїду" Валерія Шалиги, "Ксенофілія" Іллі Калюкіна,  "Останній день" Анастасії Касилової.

Подивитись роботи "Українських злих" можна буде в кінотеатрах Києва, Одеси, Львову, Дніпропетровська, Донецька, Харкова та інших міст країни. "Ці фільми – історії про звичайних українців та про причини, через які вони їдуть з країни" - говорить продюсер цих стрічок та гендиректор компанії "Артхаус Трафік" Денис Іванов.

Зараз ви читаєте новину «"Давай зосередимось один на одному і розважимось" - огляд кінопрем'єр 28 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі