четвер, 24 червня 2010 10:36

Christie"s встановив грошовий рекорд

Christie"s встановив грошовий рекорд

Лондонські торги аукціонного дому Christie"s, що пройшли увечері 23 червня, зібрали в цілому 152,9 млн фунтів стерлінгів, встановивши новий рекорд за результатами для аукціонів, що коли-небудь проводилися у Великій Британії. Разом з тим, картина Клода Моне "Латаття" (1906), що вважалася топ-лотом аукціону імпресіоністів і модерністів, проведеного Christie"s в Лондоні, так і не знайшла покупця.

До початку торгів "Латаття" передбачалося продати за 30-40 мільйонів фунтів стерлінгів, проте лот не досяг навіть резервної ціни і був знятий з аукціону.

Всього на аукціон імпресіоністів і модерністів було виставлено 63 лоти, з яких 31 був проданий за ціною, що перевищує 1 млн фунтів. Всього пішло з молотка 48 лотів.

Найдорожчим проданим лотом стала картина "блакитного періоду" Пабло Пікассо "Портрет Анхеля Фернандеса де Сото (Любитель абсента)" (1903). Вона була куплена невідомим покупцем за 34,76 млн фунтів стерлінгів, трохи краще за попередню оцінку в 30-40 млн фунтів. Ще одна робота, що вважалася топ-лотом торгів, "Портрет Ріа Мунк III" пензля Густава Клімта з естімейтом в 14-18 млн фунтів стерлінгів, пішла з молотка за 18,8 млн.

Попередній рекорд за наслідками продажів належав аукціонному дому Sotheby"s, що продав в лютому 2010 року лоти на загальну суму в 147 мільйонів фунтів стерлінгів.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Christie"s встановив грошовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі