четвер, 06 травня 2010 10:59

Картина Далі встановила ціновий рекорд на аукціоні (ФОТО)

 

В середу під час щорічних торгів імпресіонізму і модернізму аукціонного дому Sotheby's в Нью-Йорку картина іспанського художника-сюрреаліста Сальвадора Далі "Вечірня примара на пляжі" (Spectre du soir sur la plage) встановила новий рекорд ціни творів цього художника - 5,7 млн доларів.

Полотно було написане в 1935 році, в основний період його творчості. На фоні пустинного піщаного берегу Далі зобразив окремі людські фігури, які часто символізували в його творчості гнітючу самотність. Картина підписана "Гала Сальвадор Далі" - іменами автора і його російської дружини Гали. Художник нерідко вибирав такий підпис, щоб підкреслити величезний вплив на свою творчість і життя єдиної музи і коханої жінки.

Під час торгів Sotheby's був встановлений ще один рекорд - вартості твору американського скульптора-авангардиста Ісаму Ногучі. Його робота "Ундіна/Надя", над якою він працював в 1926-1927 роках, була продана за 4,2 млн доларів, що в п'ять разів перевищило передаукціонну вартість цієї роботи.

Загальна вартість проданих під час вечірніх торгів Sotheby's творів найбільших художників імпресіонізму і модернізму склала 195,7 млн доларів. "Топ-лотом" аукціону, як і очікувалося, стало полотно французького модерніста Анрі Матісса, написане ним в 1919 році і присвячене святкуванню Дня узяття Бастилії відразу після закінчення Першої світової війни. Картина "Букет квітів до 14 липня 1919 року" була придбана за 28,6 млн доларів. Ще одним знаменним лотом стала картина Клода Моне "Ефект весни. Живерні", написана в 1890 році (продана за 15,2 млн доларів).

Пабло Пікассо, який встановив напередодні на аукціоні Christie's новий світовий рекорд ціни продажу витвору мистецтва (106,5 млн доларів), також був представлений на Sotheby's. Портрет його останньої коханої та другої дружини Жаклін Рок "Жінка у великому капелюсі. Бюст", написаний в 1965 році, пішов з молотка за 9,2 млн доларів.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Картина Далі встановила ціновий рекорд на аукціоні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути