пʼятниця, 11 січня 2013 16:12

"Це зведе тебе з глузду" - огляд кінопрем'єр 11 січня

"Це зведе тебе з глузду" - огляд кінопрем'єр 11 січня
Кадр з фільму "Тиранозавр". Фото: kinopoisk.ru

Епоха новорічного кіно закінчилась, тож на екрани кінотеатрів повертаються бойовики "для справжніх чоловіків", психологічні драми та строкаті підліткові комедії. Саме таке розмаїття жанрів приніс цей уікенд.

Безумовні фаворити цих вихідних: "Джек Річер" з Томом Крузом в головній ролі та один з кращих англійських фільмів 2012 року – "Тиранозавр".

Джек Річер

"Мені втрачати нічого… Якщо не дурний – ти мене злякаєшся" - характеризує себе головний герой стрічки. Просто посеред вулиці поліція знаходить п'ять трупів випадкових перехожих. У вбивстві звинувачують військового снайпера, який, однак, заперечує свою вину. І хоча проти нього говорять всі уліки, снайпер просить залучити до розслідування детектива Джека Річера. Спочатку Річер не вірить в невинність снайпера, проте береться за розслідування, щоб задовольнити власний азарт. Разом з тим, як детектив відкриває все нові й нові деталі злочину, розслідування перетворюється на низку заплутаних інтриг та кровавих вбивств.

"Це розважальний мікс трилеру та низькопробної мелодрами, якій не вистачає гарного смаку" - The Guardian.

Тиранозавр

Пристарілий Джозеф на перший погляд – звичайний англійський обиватель. Проте, коли йому до рук потрапить чарка – він перетворюється на дике створіння, яке громить все на своєму шляху. Одного разу він зустрічає тиху і набожну Ханну, яка за своїм характером – його протилежність. Проте, коли обидві ці людини опиняються в психологічно напруженій ситуації – невідомо, від кого саме варто чекати найстрашнішого.

"Цю стрічку не можна сприймати ані як розвагу, ані як тривожний сигнал про те, що твориться в темних закутках людської душі. Однак надривна акторська гра виглядає добре. Всі виконавці в стрічці – просто вражають" – Time Out New York.

Професіоналки

"Ти змінилась, коли почала писати цю статтю. Це зведе тебе з глузду" - говорить головній героїні її чоловік. Журналістка Анна, що працює над статтею про студенток-проституток, спілкується з двома дівчатами, які підробляють таким чином. Заробляти гроші через ліжко вони почали через безвихідь – в чужому місті вони не мають ані грошей, ані даху над головою. Тож вони вимушені були будувати своє життя з самого початку. Анну вражає доля цих дівчат, через що журналістка переглядає своє ставлення до сімї, сексу, дітей та місця жінки в суспільстві.

"У цій стрічці вражаюча акторська гра. При цьому сам по собі фільм мізерний" – Chicago Sun-Times.

Агент під прикриттям

- Мрію про перламутровий Бентлі. А ти?

- А я про сталевий пістолет М-1911 зі спусковою скобою ручної роботи з чорною рукояткою та гравіровкою, - відповідає головна героїня своїй гламурній подружці.

Приваблива дівчина Моллі має дещо екзотичне хобі – вона займається приватним розшуком. Її успіхи на цій ниві привертають увагу ФБР, яке робить з неї свого таємного агента та доручає одне нелегке завдання. Моллі має перевтілитись в студентку елітного коледжу задля того, щоб увійти в довіру до дочки великого наркодилера. Проте коли дівчина опиняється в студентській атмосфері – її життя кардинально змінюється.

"Сюжет стрічки хоч і бентежить, проте він дуже поверховий, а логіка подій геть ігнорується" - Observer [UK].

Дублер

"Михаїл Стасов – 30 пісень на одну мелодію" - говорить головний герой цієї стрічки про свого конкурента – такого собі шаржованого Стаса Михайлова. Зірка шоу-бізу Ігор Успенський з ранку до ночі крутиться між зйомками, концертами, тусовками, вечірками та безліччю інших заходів. Наближається час вручення премії "Людина року", яку він дуже бажає отримати. Але для цього необхідно ще частіше з'являтись на людях. Несподівано він натрапляє на одного провінціала, який надзвичайно схожий на нього. Аби заощадити час, Успенський переодягає цього чоловіка в свій одяг і щодня висилає його на різноманітні тусовки. Проте через певний час ця підміна перетворює його життя на абсурд.

"Кіно бенефіс шоумена Олександра Реви, який зіграв одразу дві головні ролі. Типова комедія від резидента Comedy Club" – Аfisha.ru

Зараз ви читаєте новину «"Це зведе тебе з глузду" - огляд кінопрем'єр 11 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі