вівторок, 19 серпня 2014 17:34

Бойовики випустили автора карикатур про терористів, але потім знову викрали

Бойовики випустили автора карикатур про терористів, але потім знову викрали
Фото: pauluskp.com

Донецького художника з арт-групи "Мурзилки" Сергія Захарова, якого озброєні терористи викрали 5 серпня, відпустили з полону в неділю, 17 серпня, однак наступного дня знову затримали.

Про це повідомив брат художника Андрій: "6-7 серпня Сергія тримали в будівлі СБУ кожен день в різних камерах, після цього перевезли до військкомату в Пролетарському районі, де тримали прикутим разом із ще одним" сусідом по камері ", - розповів Андрій Захаров tsn.ua.

Кожен день художника допитували і катували. Він отримав як мінімум перелом ребра.

У неділю, 17 серпня, в військкомат приїхав командир угрупування і без пояснень відпустив Сергія. Однак чоловікові не віддали документи - паспорт і військовий квиток, які залишилися в будівлі СБУ, де його утримували з самого початку.

Тому після візиту до лікарні 18 серпня Сергій намагався повернути документи і знову пішов до місця свого "ув'язнення". Однак, зайшовши в будівлю, Сергій так з нього і не вийшов.

Варто уваги, що днями російські художники із Санкт-Петербурга підтримали свого колегу і провели акцію "Свободу Мурзілкам!".

"Як громадяни РФ ми вважаємо себе вправі висловлюватися з цього приводу, адже саме наша держава проводить агресивну, загарбницьку політику, яку не може не засуджувати будь яка людина, яка прагне миру. Свободу Мурзілкам! Ні агресії РФ в Україні! Геть будь-яку війну, крім класової!", - написали художники на свой сторінці у Facebook.

Вони встановили об'єкт, який повторює фігури Сергія Захарова. Об'єкт був встановлений в Петербурзі, в сквері неподалік від Петропавлівської фортеці, де утримували політичних в'язнів і резиденцією повноважного представника президента РФ, який, на думку художників, несе пряму відповідальність за події в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики випустили автора карикатур про терористів, але потім знову викрали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі