вівторок, 18 жовтня 2016 17:22

5 українських прем'єр на кінофестивалі "Молодість"

З 22 до 30 жовтня відбудеться Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість". У програмі "Українські прем'єри" планують показ п'яти фільмів.

"#Futureinthepast" режисера Олександра Шапіро

Це п'ятнадцятий повнометражний фільм режисера. Знятий у жанрі комедії та мелодрами. Стрічка про дівчину, яка не може знайти своє щастя. Вона вирішує зустрітися з усіма своїми колишніми хлопцями для того, щоб згадати, про що вона мріяла. 5 зустрічей допоможуть зрозуміти, який чоловік їй потрібен. Головну роль виконала радіоведуча і модель Анна Буткевич, а в ролі її "колишніх" – актори Олексій Трітенко і Антон Комяхов, музикант Євген Толочний. У прокат картина вийде в листопаді 2016 року в Києві, Одесі та Дніпрі.

 

"Лобановський назавжди" режисера Антона Азарова

Документальний фільм, який розповідає про видатного українського тренера київської футбольної команди "Динамо" Валерія Лобановського в період від 1960-х років до останнього виходу на поле. Над фільмом працював журналіст Сергій Полховський. Серед спікерів стрічки є такі відомі футболісти, як Андрій Шевченко, Йожеф Сабо, Олег Блохін, Сергій Ребров, Карло Анчелотті і чинний глава Європейської федерації футболу (УЄФА) Мішель Платіні, а також перший президент України Леонід Кравчук.

"Ми не планували відкривати таємниці. Швидше за все, ті, хто знайомий з історією Лобановського, нічого нового для себе не відкриють. Цей фільм дуже ліричний і поетичний. І ми хотіли передати ту емоцію, яку викликає ця людина", - зазначив режисер фільму Антон Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кінофестивалі "Молодість" заборонили їсти попкорн

Після смерті у У Лобановського залишилася вдова — Аделаїда. Єдина дитина— донька Світлана. Вона з чоловіком Валерієм Горбиком тримає ресторан. Їхні діти Богдан і Ксенія мають прізвище діда. Хоча сім'ю він дуже любив, футболу віддавався в першу чергу, чого вимагав і від своїх підопічних. Відомий випадок, коли напередодні гри України з Німеччиною наприкінці 2001 року не відпустив футболіста Андрія Гусіна, дружина якого мала народжувати.

"Мустафа" режисера Ахмеда Сарихаліла

В основі картини - життєпис лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва: депортація, перше ув'язнення, голодування. Використані спогади його знайомих. Серед них - дисиденти, правозахисники та інші кримськотатарські лідери. Команда фільму побувала в 5 країнах світу, записавши 26 інтерв'ю. Стрічку почали знімати у лютому 2015-го. Фінансування шукали на платформі "Спільнокошт". Із потрібних 150 тис. грн зібрали на 7 тис. більше. Кошти використали на покриття видатків на першому етапі виробництва фільму. Планують масовий прокат в Україні та Європі.

"У документальному фільмі "Мустафа" центральною постаттю є Джемілєв. Через нього стають помітні багато болючих точок. Це спільна радянська історія і злочини сталінського режиму. Сьогодні в Криму йдуть обшуки, заборонений Меджліс. Картину в цьому світлі буде цікаво подивитися. Показуємо її як окрему подію. Сподіваємося, її внесуть до програми Берлінського кінофестивалю", - каже гендиректор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі.

"Правило бою" режисера Олексія Шапарева

Повнометражна драма знята російською мовою. Розповідає історію раніше перспективного боксера Тараса. Хвороба матері змушує героя піти на нелегальний тоталізатор з боїв без правил. Там він швидко робить кар'єру, але наживає ворога в особі кримінального авторитета Скульского. Той залишає Тараса без виграшу і ставить під загрозу життя його друзів. Тарас жадає помсти, тому повертається до боксу. Мафія ставить на кін мільйон доларів, правила в боксі закінчуються і починають діяти правила бою. У стрічці знявся український професіональний боксер Олександр Усик та співак з групи O. Torvald Євген Галич. Також у фільмі прозвучить композиція, написана Євгеном Галичем. Для Галича це перший досвід у кіно. Бої для фільму ставлять експерти з FightAction, попередній кінопроект яких - фільм "Шалена карта" з Джейсоном Стетхемом. "Правило бою" - перший український фільм у жанрі спортивної драми. Бюджет стрічки становить близько $500 тис.

"Історія рук" режисера Дмитра Бондарчука

Про картину майже нічого не відомо. Є лише слова гендиректора КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі: "Цікава картина "Історія рук" Дмитра Бондарчука. Він - нове ім'я в нашому кінематографі. Його робота дуже культурна, монтажна, яка має зацікавити".

Зараз ви читаєте новину «5 українських прем'єр на кінофестивалі "Молодість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі