понеділок, 17 жовтня 2016 15:23

На кінофестивалі "Молодість" заборонили їсти попкорн

На кінофестивалі "Молодість" заборонили їсти попкорн

Телеведучий і ресторатор Микола Тищенко на прес-конференції розповів про кулінарні сюрпризи для гостей 46-го кінофестивалю "Молодість".

"Ми вміємо знімати круте сучасне кіно. Після перегляду фільму всі хочуть смачно поїсти. Багато хто любить попкорн. Я прибічник здорового харчування. Тому забороняю відвідувачам "Молодості" його їсти. Новим трендом фестивалю стануть суші", - каже ресторатор Тищенко.

Їжа, задоволення і навколишнє середовище - це теми, які перебувають у центрі кулінарного кіно.

"Останніми роками кінематограф і кулінарія дуже пов'язані. Ініціатори поєднання - організатори Берлінського кінофестивалю. Там є окрема програма Culinary Cinema. На наступний рік ми підготуємо таку програму, щоб глядачі дізналися про делікатеси світу", - каже генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали перші 7 фільмів конкурсної програми кінофестивалю "Молодість"

Щороку у програмі Culinary Cinema Берлінського кінофестивалю близько дванадцяти документальних і короткометражних фільмів про їжу. Дискусія між членами команди фільму й експертами традиційно відбувається під час десерту.

"Більше того, планується кулінарне шоу. Я розроблю меню, де будуть представлені нові страви, не знайомі українцям. Кожна із них буде присвячена котромусь із фільмів. Їх ми оберемо пізніше", - каже Тищенко, на футболці якого напис "Я люблю "Молодість".

На 46-му кінофестивалі "Молодість" представлена програма "Угорська рапсодія". ЇЇ проводять за підтримки посольства Угорської Республіки. 7 фільмів, кожен присвячений одному десятиліттю історії цієї країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 новинок кінофестивалю "Молодість"

"Угорські фільми дуже підходять для кулінарної програми. Хороший приклад фільм "Симбад" кінорежисера Золтана Хусарика. Його показували в Україні за часів Союзу. Та фільм "Угорська галушка". Вона у нас смачніша, ніж тірамісу. Переглядати ці фільми - велике естетичне задоволення," - каже посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

Нагадаємо, на участь у цьогорічному фестивалі надійшли понад 2000 заявок фільмів, з яких відібрали близько 250 із 60 країн. Гран-прі $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «На кінофестивалі "Молодість" заборонили їсти попкорн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі