понеділок, 26 вересня 2016 14:42

5 держав пережив герой із серіалу "Століття Якова"

5 держав пережив герой із серіалу "Століття Якова"

30 вересня в ефірі телеканала "1+1" відбудеться прем'єра 4-серійної драми "Століття Якова". Про це повідомляє cultprostir.ua

Його основою став однойменний роман українського письменника Володимира Лиса. Саундртеком до картини вибрали пісню гурту "Океан Ельзи" "Не йди".

У "Столітті Якова" описана історія України останніх ста років через долю однією людини – селянина Якова Меха, який пережив п'ять держав: Російську імперію, УНР, Польщу, фашистську Німеччину і СРСР. Головні ролі у фільмі виконали актори Роман Луцький і Станіслав Боклан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дитяче кіно не дали ні копійки

Режисером-постановником серіалу виступив Бата Недич, а сценаристом – письменник Андрій Кокотюха. У сценарії максимально використаний текст твору Володимира Лиса, але в екранізації з'являться і нові сюжетні лінії.

"Роман стрімкий, водночас – майже без діалогів. Тож події, описані автором, треба було зупиняти, ділити на епізоди й населяти персонажами. Більшість діалогів написані з нуля", – розповів Андрій Кокотюха.

Роман Володимира Лиса "Століття Якова" вийшов 2010 року. Книга - лауреат літературної премії "Коронація слова".

Нагадаємо, у мережі з'явився дубльований трейлер фільму "У ліжку з Вікторією" режисерки Жюстін Тріє.

Зараз ви читаєте новину «5 держав пережив герой із серіалу "Століття Якова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі