четвер, 05 квітня 2012 15:59

У тисняві на відкритті "Французької весни" батьки губили дітей
9

 "Божевільні дзвонарі" -  це  шоу французької групи "Transe express"
Фото: Фото: Сергій Старостенко
Цього року "Французька весна" відбудеться в шести українських містах
 "Божевільні дзвонарі" -  це  шоу французької групи "Transe express"
Завершить фестиваль концерт французької групи "Paris Combo" на Співочому полі в Києві 27 квітня
Цього року "Французька весна" відбудеться в шести українських містах

Учора, 4-го квітня на Софіївській площі у Києві відбулось відкриття щорічного фестивалю "Французька весна".

Починали з виступу музикантів і акробатів французької трупи "Божевільні дзвонарі" о 20:30. У цей час на всіх прилеглих до Софіївської площі вулицях: Михайлівському провулку, Софіївській, Малій Житомирській, Володимирській утворилася тиснява. Було одразу два потоки людей — один прямував на площу, другий повертався з неї. Люди доходили до початку площі й поверталися назад, бо на самій площі утворилась тиснява. Пройти ближче до дійства не вдавалось, нічого видно не було, тільки чулись дзвони. Міліція у події не втручалась. Мобільний зв'язок на площі не працював.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ірландській кіновечірці грали в карти на пральній машині та смажили сосиски

"Щороку ходимо на Французьку весну з дружиною Іванкою і донькою Софією. Такої кількості людей ще ніколи не було. Люди почали йти з пів на восьмої, ми зустрілися з друзями о 20:10 й ішли Володимирською вулицею від станції метро "Золоті ворота". Одразу потрапили в натовп і розділилися, на площі і дружину з дитиною загубив. Така колона була, як у радянські часи на мітинг люди ходили. Чесно, запанікував, бо у натовпі люди починають по-іншому поводитися. Страшна тиснява, декілька разів чув вигуки — "Обережно, тут діти", телефонного зв'язку немає, страшно, де твоя дружина й дитина. Вже під кінець знайшлися з ними. Дуже вразив цей резонанс — наскільки все професійно, неперевершено, цікаво було з боку французьких артистів. І настільки безладно з боку українських організаторів. Якби продумали, організували потоки людей, такої тисняви не виникло. Нам же треба вчитися, "Євро" попереду. У Європі й Америці не менша кількість людей збирається на події, але такого не буває. Вчора вже точно думав, що більше на цей фестиваль не піду. Але дитині настільки сподобалось, що вирішив не бути таким критичним", - розповів киянин Валерій Димов.

На відкритті цього фестивалю завжди збиралась велика кількість людей, але цього року кількість глядачів сягнула кількох десятків тисяч.

"Божевільні дзвонарі" - це шоу французької групи "Transe express". Вона утворилась на початку 80-тих років і з тих пір виступає по всьому світу. Засновники групи називають свої вистави "театром втручання, який залишає за глядачами право підіграти або зупинити гру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві показували іспанське кіно та дарували троянди

Цього року "Французька весна" відбудеться в шести українських містах: Одесі, Києві, Харкові, Львові, Донецьку і Дніпропетровську.

У рамках фестивалю запланований допрем'єрний показ французьких фільмів мовою оригіналу з українськими субтитрами, а також ніч французьких короткометражок.

Також відбудуться концерти класичної музики, виставка сучасного живопису і циркова вистава Чудо-водні історії. Завершить фестиваль концерт французької групи "Paris Combo" на Співочому полі в Києві 27 квітня о 19:30.

Фестиваль проводиться в Україні з 2004-го.

Зараз ви читаєте новину « У тисняві на відкритті "Французької весни" батьки губили дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі