четвер, 27 серпня 2015 14:03

Закарпатські завивинці подають на подушці зі шпинату
14

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Крученики або завиванці – страва, яку на Закарпатті готують як в будні, так і на свята. "Ці ароматні й надзвичайно смачні рулети в нашій області кожен готує по-різному, - каже ресторатор Олена Бортник, яка разом з партнеркою відкрила у Києві ресторан закарпатської кухні "Кіфлик", - Чим тільки не начиняють цю страву: і яблуками з корицею, і трав'яною пастою з телятиною, беконом та сиром або м'ясом кролика".

Завивинці — це різновид рулету з овочевою начинкою, туго обкручений шаром м'яса або риби. "Що стосується особливостей кухні, то на Закарпатті взагалі дуже люблять крутити рулети, щоразу придумуючи нову начинку", - додає Олена, - Для нашого закладу ми розробили універсальний і в той же час особливий рецепт цієї страви".

У "Кіфлику" завивинці готують з телячої вирізки. Начиняють попередньо замоченими білими грибами і трав'яним вершковим мусом. Посоливши і поперчивши, рулет запікають і подають на подушці зі шпинату, тушкованого у вершках і з копченим язиком. До слова, копчений язик везуть спеціально з Закарпаття. Там його коптять на вишневих гілках, після чого той вбирає аромати дерева і прянощів. Ми ж пропонуємо приготувати вдома рулет з телятини, сиру та волоських горіхів.

Інгредієнти:

 - нежирна телятина — 700-800 грамів

 - свіжі помідори — 5 штук

 - твердий сир — 200 грамів

 - волоські горіхи — 7-8 штук

 - сіль та перець за смаком

 - часник — 4-5 зубців

 - свіже сало — 150 грамів

Приготування:

Телятину розрізати по горизонталі, розгорнути так, аби утворився пласт. Відбити з обох сторін і посипати сіллю та перцем. У такому вигляді поставити в холодильник на годину, аби замаринувалася.

Тим часом помідори почистити від шкірки і порізати невеликими кубиками.

Часник натерти або подрібнити ножем. Змішати часник зі спеціями і сіллю. Натерти на крупній терці сир і змішати зі спеціями та з часником. Подрібнити і додати волоські горіхи.

Дістати з холодильника і ще раз розправити телятину. Рівномірно викласти на неї начинку — сир зі спеціями та помідори. Загорнути все у рулет, перев'язати ниткою. Змастити рулет вершковим маслом і загорнути у фольгу для запікання.

Розігріти духовку до 200 градусів. Запікати в ній рулет 40 хвилин. Тоді розгорнути фольгу. Полити рулет соком, який утворився і запікати ще півгодини при 180 градусах.

Перекласти запечений рулет на тарілку, зняти нитки. Полити рулет соусом із вершків та зелені. Подавати страву на великій тарілці із листям салату.

Зараз ви читаєте новину «Закарпатські завивинці подають на подушці зі шпинату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути