субота, 18 лютого 2012 09:45

Вітамінний салат із редьки особливо актуальний взимку

"Взимку завжди бракує вітамінів. А редька багата на корисні речовини, її легко знайти в холодну пору року. Готую із редьки різні страви, всі вони смачні і добре засвоюються організмом", - розповідає 31-річна Тетяна Мартинюк з Житомира.

 

Часто готує суп із редьки і плавленого сиру.

Для супу бере 3 шт. невеликої редьки, 100г плавленого сиру, 1 морквину, 1 склянку сметани, 2 ст. ложки мілко порізаної петрушки, 1,5 л. підсоленої води, сіль.

Моркву нарізає соломкою, плавлений сир ріже невеликими кубиками, змішує з морквою. Кладе суміш у каструлю, заливає підсоленою водою, ставить на вогонь і доводить до кипіння. Варить 3 хвилини, дає охолонути. Натирає на крупній терці редьку, додає до звареної моркви та сиру, перемішує. Коли подає на стіл, додає у суп сметану і петрушку.

 

Далі готує салат із редьки і капусти. Бере 3 стручки зеленої цибулі, 4 склянки нашинкованої білокачанної капусти, 1 редьку, 2 свіжі яблука, 0,5 склянки знежиреного кефіру, 2 ст. ложки оливкового масла, 1 ст. ложку оцту, 2 ч. ложки лимонного соку, 1 ч. ложку цукру, сіль і перець.

- Нашинковану капусту солю, трохи зминаю її у мисці, щоб віддала сік. Тоді смак салату стане більш м'яким і приємним. Нарізаю зелену цибулю, мілко шинкую і натираю на терці очищену редьку і яблука. Для соусу змішую оливкове масло, лимонний сік, оцет, цукор, сіль та перець. Додаю кефір і ретельно усе перемішую. Змішую овочі і заправляю їх соусом.

Зараз ви читаєте новину «Вітамінний салат із редьки особливо актуальний взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути